Hirdetés

Orrszarvúk, Denevérek, Bikák, Gladiátorok - állati jó buli lesz!

Cívishír

2017.01.17. 14:05

Orrszarvúk, Denevérek, Bikák, Gladiátorok - állati jó buli lesz!
(Fotó: Kovács Zoltán)

A debreceniek és a hajdúszoboszlóiak hagyományt teremtenek.

Hirdetés

hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Hajdúszoboszló Rhinos és a Gladiators a Hajdúsági Aréna Amerikaifutball Tornát január 21-én, szombaton. Most már az is kiderült, hogy a házigazdáknak kiken kell átverekedniük magukat, hogy bejussanak a hajdúszoboszlói megmérettetés egyenes kieséses szakaszába.

Nehéz csoportban a szoboszlóiak

A Hajdúszoboszló Rhinos került a nehezebb csoportba, ahol a Miskolc Renegades, az Eger Bulls és a Szeged Bats vár rá. A borsodi együttes tűnik az egyik legnehezebb ellenfélnek, hiszen egy igen kemény és fizikális csapatról van szó, amelynek amerikai edzője van Phillip Hilderbrand személyében. Az Eger Bulls is arról híres, hogy jól megtermett játékosokkal rendelkezik, akik a HFL-es Heroes együttesében nyertek tapasztalatot tavaly. Fekete lónak számíthat a Szeged Bats, amely nem túl sűrűn tűnik fel nagypályás megmérettetéseken. Viszont aréna tornákon előszeretettel szerepel. A nehéz sorsolás ellenére Tóth Attila, a Rhinos falembere továbbjutást vár a négyesből.

A debreceniek dolga sem könnyebb

A Gladiators sorsolása sem ígérkezik könnyűnek. A legnehezebb ellenfél az Expendables lesz, amely hazánk egyik legtapasztaltabb arénacsapata. Nemcsak fizikailag, de taktikailag is egy erős együttes. A Feláldozhatóknál ritkaságnak számít, ha elvéreznek a csoportkörnél. A Berény-Sport Wolverinesszal a Gladiátorok már sokszor összemérhették erejüket. Az elmúlt két évben ez mindig megtörtént és Szűcs Botond együttese rendre jól jött ki belőle, viszont mindig is jó hangulatú párharcokat vívtak egymással. Miskolcról érkezik még a MEAFC Lions, ami tavaly a Divízió II-ben már megmutatta magát és első szezonjában a rájátszásig el is jutott. Ez is egy fiatal csapat még hazánkban, amely bármikor képes megnehezíteni a nagyok dolgát.

A Hajdúsági Aréna Kupát január 21-én, 9 órától rendezik Hajdúszoboszlón, a Városi Sportházban. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Az I. Hajdúsági Aréna Kupa programja:
9.00:
Gladiators-Lions
9.35: Rhinos-Renegades
10.10: Wolverines-Expendables
10.45: Bulls-Bats
11.20: Gladiators-Wolverines
11.55: Expendables-Lions
12.30: Rhinos-Bats
13.05: Renegades-Bulls
13.40: Gladiators-Expendables
14.15: Wolverines-Lions
15.50: Rhinos-Bulls
16.25: Bats-Renegades
16.50: Szünet
17.05: A1-B2
17.40: B1-A2
18.05: Szünet
18.15: Döntő
18.50: Éremátadás
amerikaifoci

Szóljon hozzá!

Hirdetés