Hirdetés

Álomeredményt értek el a debreceniek

civishir.hu

2016.09.19. 09:26

Álomeredményt értek el a debreceniek

Brillírozott a Cívis Bowling Team.

Hirdetés

A Cívis Egyesület csapata, a Cívis Bowling Team lejátszotta utolsó két bajnoki mérkőzését az NB1 A csoportjában. A közvetlen felkészülés jegyében előző héten az egyesület látogatást tett Erdélyben, Székelyudvarhelyen és Csíkszeredán, a helyi sportbarátok meghívására.Ott két felkészülési tornán vett részt a csapat, kiváló hangulatban, sok értékes tapasztalatot és új ismeretséget szerezve.

A tét nagy volt: két győzelem esetén a csapat első helyet biztosíthatott magának az alapszakasz végén. Első mérkőzésén Budapesten lépett pályára a GLOW együttese ellen a Cívis Bowling Team. A Végh László, Ábrók Andrea, Hossóné Béres Éva, Szabó Ilona és Tolnai Tibor felállásban pályára lépő debreceni társulat már az egyéni mérkőzések után eldöntötte a bajnoki pontok sorsát, amikor 13-3-as előnyt szerzett, a párosoknak tulajdonképpen már nem volt tétje. A végeredmény 15-9 lett a Cívis B. T. javára.

A Szuperliga a cél

Kiemelkedően teljesített a csapat idegenben egy közvetlen rivális ellen: a csapatot Hossóné Béres Éva vitte a hátán kiváló teljesítményével, 1107 fával, ami 184-es átlagnak felel meg.

A következő feladat vasárnap a Siketek SC. legyőzése volt, "hazai" pályán, Tiszaújvárosban. Ezen a mérkőzésen az előző napi csapatból hárman maradtak, Végh László és Béres Éva helyett csatlakozott Harsányi Sándor, így fogadták a Reider Ilona által vezetett budapesti klub alakulatát. Ez a meccs is egyértelmű debreceni fölényt hozott, egy pillanatig nem volt kétséges a végeredmény alakulása. Végül 22-2 állt a mérkőzéslapon, a csapat legjobbjai ezúttal Szabó Ilona és Harsányi Sándor voltak mindketten átlépték az 1000 pontos határt (1016 és 1029 fa).

Ezzel eldőlt, hogy a Cívis Egyesület csapata megnyerte csoportját az NB1-ben, és jogot szerzett, hogy elődöntőt játsszon a B csoport második helyezettje ellen, győzelem esetén már a Szuperligába való feljutásért küzdhet majd novemberben. 

Újonc csapatként a Cívis Bowling Team méltó módon képviselte a Debrecen városát eddig is, és remélhetőleg a sikereknek még nincs vége, az egyesület célja a feljutás a legfelsőbb osztályba.
bowlingCívis Bowling Team

Szóljon hozzá!

Hirdetés