Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Álomszerű fordítással nyert a DVSC a Ferencváros otthonában

| 2023. 05. 20. | 21:36:00
A debreceniek a harmadik helyre törtek elő.
Álomszerű fordítással nyert a DVSC a Ferencváros otthonában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy kapott gól nélküli mérkőzést követően érkezett a már bajnok Ferencváros otthonába a DVSC, amely úgy lépett pályára szombaton este, hogy a harmadik helyért mindenképpen győznie kell. Csakhogy a 2014 nyarán átadott új Fradi-stadionban ezt megelőzően összesen tizenegy alkalommal lépett pályára a Lokomotív, de csak három döntetlenre volt jó, kilenc zakó mellett.

A Ferencváros korántsem a legerősebb összeállításában kezdett az utolsó hazai bajnokiján, így már a kezdőrúgás előtt nőttek valamelyest a debreceni esélyek.

Az első negyedórában enyhe ferencvárosi mezőnyfölényt könyvelhettünk el, helyzetek nélkül. A DVSC sok labdát szerzett, de azzal lendülettel mind el is adta. A pontatlansága miatt ígéretesnek tűnő akciók haltak el. A 16. percben Megyeri hozta össze az első helyzetet a Ferencvárosnak: egyszerűen elpasszolta magát, ebből próbálkozhatott közelről Ryan Mmaee, de a Loki-kapus nagyot védve javított. A 21. percben Dzsudzsák tesztelte Dibuszt 20 méterről - feljegyezhettük az első debreceni kapura lövést! Ezzel együtt állandósulni látszott a hazai fölény.

Fél óra játék után – rejtélyes módon – lent maradt Megyeri, és hosszú ápolás után arra jutottak a debreceni csapatorvosokkal, hogy nem folytathatja a játékot, így Blagojevics mester kényszerű cserét hajtott végre: Milosevics állt be a debreceni kapuba. Később az a hír jött a debreceni kispadról, hogy Megyeri bal lába zsibbadt.

A 36. percben Kiziridisz fejében volt a Loki-gól, de ott is maradt: Kusnyir remek, jobb oldali beadása után nagy helyzetben csúnyán mellé fejelt. A 43. percben Pászka forgatta meg a kést bennünk, amikor a tétova debreceni védők között begyalogolt a debreceni tizenhatosra a jobb oldalon, majd ballal a jobb felsőbe csavart (1-0). Egy perc múlva Lisztes hozta helyzetbe Zachariassent, de ő három méterről fölé bombázott. Kisvártatva Lisztes is kihagyott egy ziccert, majd Marquinhos szerzett lesgólt. A debreceni védelem ekkor átjáróház volt.

Így aztán az első 45 percben meglehetősen szerény teljesítményt nyújtó, a labdaeladásból alighanem rekordot felállító DVSC örülhetett, hogy csak egygólos hátrányban ment pihenőre.

Szünet után egy formás debreceni akciónak örülhettünk, és reméltük, hogy ez nem csak egy felvillanás. A győzelemhez ugyanis jóval aktívabb támadófoci szükséges, mint amilyen az első félidei volt. Sajnos azonban a pontosság továbbra sem tartozott a DVSC erényei közé ezen a mérkőzésen.

A második félidőre mindenesetre két támadó szellemű középpályással, Varga Kevinnel és Bódi Ádámmal próbált erősíteni a Loki szakmai stábja, és feljebb is tolta harcállását a csapat. Csak ennyi kellett a gólhoz! A 64. percben Dorian Babunski nagyszerű egyéni teljesítmény után kiegyenlített! A macedón csatár két Fradi-védővel a nyakán tört be a tizenhatoson belülre, ott „elküldte gyufáért” Pászkát, majd 12 méterről a jobb alsóba lőtt (1–1).

Láss csodát, kisvártatva újra betalált a Loki! Varga Kevin jobbról adott be, Dibuszt saját embere zavarta, így került a labda Babunskihoz, aki jókor volt jó helyen, és közelről a kapuba helyezett (1–2).

Sajnos a gólörömbe belesérült Dzsudzsák Balázs, így újabb nem tervezett cserére kényszerült a DVSC, de a 75. percben újabb gólt szerzett, mégpedig tizenegyesből! Manrique-vel szemben szabálytalankodott Gojak, de a bíró nem ítélt büntetőt. A VAR több perc után jelezte a játékvezetőnek, hogy nézze meg az esetet. Erdős végül azt látta, amit mi, azaz nyilvánvaló tizenegyes! Bódi biztos lábbal értékesítette a büntetőt, így kétgólos előnybe került a Loki (1–3).

A debreceni tábor örömmámorban úszott, a fradisták pedig némán figyelték a nagy debreceni fordítást.

A hajrában nagy erőket mozgósított a Ferencváros, de a DVSC fegyelmezetten védekezve őrizte az előnyt, sőt, még növelhette volna is azt!

Mindez azt jelenti, hogy a DVSC története során ötödik alkalommal nyert a zöld-fehérek otthonában, és a harmadik helyre tört előre a tabellán! Az utolsó fordulóban, egy hét múlva az Újpest lesz a piros-fehérek vendége. Igazi futballünnep lehet Debrecenben!

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic (DVSC): Nagyon boldog vagyok, dicséret jár a játékosoknak. Az érzést érdemeltük meg, ami bizonyítéka az elmúlt 8-9 hónapban végzett munkának. Hittem a mai győzelemben természetesen, a mérkőzésen lehetőségük volt a játékosoknak, hogy megmutassák önmagukat és jobbak legyenek. Még nem vagyunk a dobogón, és egy nehéz mérkőzés lesz az Újpest ellen, ami sokkal nehezebb lesz, mint amilyen a Ferencváros elleni volt. Nem azért, mert az Újpest jobb csapat, mint az FTC, hanem azért, mert nagyobbak az elvárások.

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): A csapat is le van sújtva, nem beszéltünk hangosan az öltözőben, mindenki tudja, mik voltak a hiányosságok. Vannak hiányzó játékosaink, és nem mindenki a posztján játszott. Ilyen szinten ki kell használni a helyzeteket, négy perc alatt két gólt kaptunk. Ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk, a drukkolók végig biztattak bennünket, és csalódást okoztunk nekik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.