Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC is ütött egy szeget a Vidi koporsójába

| 2023. 04. 30. | 19:13:00
A debreceniek kemény csatában diadalmaskodtak.
A DVSC is ütött egy szeget a Vidi koporsójába
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokak szeme könnybe lábadt a DVSC-Fehérvár derbi előtt, amikor a kezdőrúgást a Loki 102 éves szurkolója, Sanyi bácsi végezte el. Elmondása szerint 5 éves kora óta, tehát 97 esztendeje szorít a piros-fehéreknek, és teljesen ép szellemileg, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a találkozó előtt ráköszönt a DVSC egykori kapusára, Horváth Bélára, nevén szólítva a cerberust, aki már lassan 30 éve abbahagyta az aktív játékot.

Az MLSZ-től kegyelmet kapó Dzsudzsák Balázzsal állt fel a Loki, amely rögtön kezdeményezőleg lépett fel a több mint 6 ezer néző elvárásainak megfelelően, de a kezdeti próbálkozások nem vezettek sikerre. Varga Kevin ugyan kapott egy forintos labdát Dzsudzsáktól, de rossz labdaátvétel miatt nem lett belőle komolyabb helyzet.

A kiesés ellen küzdő Fehérvár fegyelmezetten védekezett, a DVSC sehogyan sem talált a rést a falon. A 15. percben Megyerinek kellett védenie, vagyis az első vendégakció végén máris lövőhelyzetig jutott a Vidi, meg aztán szépen, lassan és biztosan átvette a játék irányítását. A 24. percben egy meleg helyzetet is megúszott a Loki: 18 méterrről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat, Dárdai lövése nem sokkal ment fölé.

A debreceni akciók a Lokira sajnos gyakran jellemző pontatlanság miatt már a mezőnyben elhaltak, nem véletlenül volt rettentően mérges Blagojevics mester a kispadnál. A 34. percben végre eljutott a DVSC az első nagy lehetőségig: Dzsudzsák finom perdítése után Babunski éles szögből, estében lőtt, de Kovács kapus a helyén volt. A 40. percben Loncar lövése lepte a hálóőrt, de üggyel-bajjal azért menteni tudott.

Az első félidő összességében messze elmaradt a várakozásainktól.

Szünet után rögtön egy nagy Loki-helyzet hozta lázba a nagyérdeműt. Dzsudzsák játszotta meg spanyol társát, Manriquét, aki ballal a bal kapufa tövét találta telibe 16 méterről. Néhány perc múlva már a kapufa sem tudott segíteni a Vidin. Szécsi, Dzsudzsák, Kusnyír és Babunski volt a labda útja. Utóbbi tette fel az i-re a pont, a jobbról belőtt labdát becsúszva továbbította védhetetlenül a jobb alsó sarokba (1–0).

A 60. percben Dzsudzsák ívelt be jobbról, Babunski mindenkit megelőzve a bal alsó sarokba fejelt, de a bírók hosszú videózás után lest állapítottak meg.  Ez nem szegte a kedvét a Lokinak, amely tovább hajtott, de a hátrányban lévő fehérváriak is felpörgették a játékukat, és Tavares fejese révén kis híján egyenlítettek a 68. percben.

Az idő múlásával a feszültség is nőtt a pályán. Karakó játékvezető gyakran nyúlt a zsebéhez a sárga lap után, a végén pedig a piros is villant egy fehérvárinak. A vendégeket sürgette az idő, és meg is dolgoztatták a debreceni védelmet.

A 78. percben minden eldőlt! A DVSC balról, a kaputól 20 méterre szabadrúgáshoz jutott. Dzsudzsák és Bódi is készülődött, végül utóbbi végezte el, labdája a sorfalon megpattanva a fehérvári kapu jobb sarkában landolt (2–0).

„NB II., Nyugati-csoport!”

- skandálta a debreceni B-közép a fehérvéri tábornak. Ezzel a vereségével tudniillik a Vidi meglehetősen nehéz helyzetbe került. A DVSC azonban ragad a Paksra, vagyis továbbra is versenyben van a dobogóért, és a következő fordulóban éppen az atomvárosba látogat.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.