Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Földindulás a DVSC-nél: új vezetés, új edző, új célok, régi remények

| 2022. 06. 27. | 14:39:00
Váltani kellett, nem volt elég pénz a közösségi finanszírozáshoz Debrecenben.
Földindulás a DVSC-nél: új vezetés, új edző, új célok, régi remények
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtörtént a nagy váltás a DVSC labdarúgócsapatánál. Az örmény befektetők képviseletében a francia Ike Thierry Zaengel jelent meg a hétfői sajtótájékoztatón, és ő diktálja majd a tempót a DVSC-nél a jövőben.

Az előzmény

A DVSC két éve került úgynevezett közösségi tulajdonba, de ez a működési forma nem vált be, mert a debreceni gazdasági élet nagy szereplői közül kevesek érzik sajátjuknak a cívisvárosi foci ügyét. Ami működik Münchenben, Barcelonában vagy Madridban, kudarcot vallott Debrecenben. A klubot versenyeztető cég, a DVSC Futball Zrt. nagy adósságot görget maga előtt, a hazai átigazolási piacnak is meglehetősen passzív szereplője az anyagi helyzete miatt. A csapat éppen kiharcolta a bennmaradást a legutóbbi szezonban, de a jövő ezekkel a feltételekkel nem ígért jót. Néhány hete jelent meg a színen az örmény hátterű Noah Group, amely élénk érdeklődést mutatott a DVSC iránt, de sokan kételyekkel fogadták a hírt, hiszen a kaukázusiak eddigi, európai szerepvállalásuk nem éppen a sikerekről szólnak. Debrecenben mindenesetre bizalmat adnak nekik.

Új korszak, új arcok

„Lezárult egy korszak a DVSC történetében, és kezdődik egy új!”

– jelentette be Kósa Lajos a hétfői sajtótájékoztatóján. A DVSC egyesület elnöke szerint a város és az egyesület önmagában nem tudja előteremteni ahhoz az anyagi lehetőségeket, hogy a csapat visszatérjen a nemzetközi porondra, ezért befektető partner után kellett nézni, és megtalálták! Kósa megköszönte Tőzsér Dániel sportigazgató, Ábrók Zsolt és Szabó Péter cégvezetők, valamint az edző, Joan Carrillónak is az eddig végzett munkát.

„Vasárnap meghoztuk a döntést: őrségváltás lesz a DVSC Futball Zrt-nél, az igazgatóság új elnöke Ike Thierry Zaengel. A célkitűzés az, hogy az európai kupaporond résztvevője legyen a Loki, mégpedig úgy, hogy továbbra is a saját nevelésű játékosokra alapozzon. Nem járható út légióshaddal feltölteni a keretet. Fontos cél továbbra a nézőszám növelése a duplájára, de leginkább a triplájára”

- fogalmazott Kósa Lajos, aki azt is megnevezte, kik lesznek a DVSC Zrt. új igazgatósági tagjai: Ticz Balázs menedzser, Roy Charles Henry, aki Ike Thierry Zaengel küldötte, Szabó Miklós korábbi igazgatósági elnök és Sásdi András, aki korábban szintén igazgatósági tag volt. Cégvezető: Makray Balázs.

Kósa Lajos, Ike Thierry Zaengel és Papp László

Komoly erősítés érkezik - ígéri az új főnök

Ike Thierry Zaegel székfoglalójában azt mondta, hogy két éve kacérkodik a DVSC-vel, de különböző okok miatt csak néhány hónapja találkozott a DVSC illetékeseivel, és sok tárgyalás és munka árán sikerült egyezségre jutni. Hozzátette: a legnagyobb befektetést a labdarúgó-utánpótlásban kell megvalósítani, hiszen nincs olyan nagy futballklub a világon, amely az utánpótlása nélkül sikeresen működne. A DVSC új főnöke nevekkel még nem szolgált, de sejtette, hogy „nagyon komoly erősítés” érkezik a Debreceni Labdarúgó Akadémiára. Magáról elmondta, hogy a labdarúgás mellett a rögby-t is szereti, így abban a sportágban is vannak érdekeltségei. A Noah csoportról megjegyezte, hogy érdekeltségei vannak a PSG-nél, nemrég megmentette a csődtől a Siena csapatát az olasz harmadosztályban.

„A debrecenit fontos, hosszú távú befektetésnek tekintjük” 

– jegyezte meg az új DVSC-főnök, aki megígérte, hogy még ezen a héten bemutatja az új edzőt, a portugál Joao Janeirót és a stáb tagjait, akikkel szemben az az elvárás, hogy látványos, technikás futballt játsszon a csapat. Arra nem adott konkrét választ, hogy mennyi pénzt fektetnek a DVSC-be, elmondása szerint erről még korai lenne beszélni, de a tervekről szóélva elmondta, két év alatt akarják visszajuttatni a Lokit a nemzetközi porondra.

Papp László: az eredmények fognak minket igazolni

Az önkormányzat a csapat mellé állt, amikor a kiesés után új utakat kellett keresni. A folyamatos fejlődés miatt most megint új utakat kellett keresni, mert ahhoz, hogy fel tudja venni a DVSC a versenyt az európai futballal, az egyesület és a város gazdasági ereje együtt is kevés, csak vegetálásra elég, de arra ki kíváncsi? – tette fel a költői kérdést a polgármester, aki bevallotta, hogy nagy vívódás előzte meg a döntést, de úgy ítélték meg, hogy az új üzleti partnerrel való együttműködést nagyobb esélyt kínál a fejlődésre.

„Optimista vagyok, de nyilván az eredmények fognak majd minket igazolni, Hiszem, hogy ezzel a döntéssel el tudjuk vinni a futballt oda, ahová tartozott az elmúlt 15 évben legtöbbször” – így Papp László.

Kiderült: a klub finanszírozását az Ike Thierry Zaegel nevével fémjelzett NSE Kft. vállalja magára. Ez a cég egyelőre a klub 13 százalékát vásárolja meg, majd év végén, ha minden rendben van, megszerezheti az DVSC egyesülettől a részvények többségét. A város a 24 százalékos érdekeltségért nem kívánja eladni – emelte ki a polgármester, aki szerint az önkormányzat számára megfelelő pénzügyi biztosítékok is rendelkezésre állnak az üzlethez.

Cs. Bereczki Attila

[Beillesztett cikk: Joao Janeiro a DVSC új vezetőedzője – spanyol helyett portugál]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Az ipar és a leendő munkavállalók találkoztak a Debreceni Egyetemen
Az ipar és a leendő munkavállalók találkoztak a Debreceni Egyetemen
A rektor szerint a lehető legjobb helyen vannak a hallgatók.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.