Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon simán kikapott a DVSC a Ferencvárostól

| 2021. 08. 28. | 21:58:00
A debreceniek a második félidőben nem voltak egy súlycsoportban a zöldekkel.
Nagyon simán kikapott a DVSC a Ferencvárostól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európa-liga csoportkörébe jutott magyar bajnoki címvédő otthonában lépett pályára a DVSC a labdarúgó NB I. ötödik fordulójában. Huszti Szabolcs ezúttal Ugrait és Soltészt is a kezdőbe jelölte, míg a belső védők posztján most is Baráthnak és Korhutnak szavazott bizalmat. A hazai oldalon többen is hiányoztak a hét közi BL-selejtezőn pályára lépők közül, de sajnos még így is túl erősnek bizonyult a Ferencváros...

Már az 5. percben kidolgozta első helyzetét a hazai gárda: Nguen ugratta ki Uzunit, aki nagy helyzetben, senkitől sem zavartatva, 13 méterről gyengén lőtt, így Kosicky védeni tudott. Nem sokkal később Tokmac zavarta össze a debreceni védelmet, a passza után Civic balról mellé durrantott. A 12. percben is verve volt a védelem, Ryan Mmaee közeli löketét szögletre tolta Kosicky.

Bosszantó volt, hogy a zöld-fehérek nagyon könnyen játszották át a debreceni középpályát, majd a védőfalat is, de még mielőtt az aggódás úrrá lett volna rajtunk, megszerezte a vezetést a DVSC! A 17. percben jobb oldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a hazaiak, a labda visszakerült a jobb oldalra Dzsudzsákhoz, aki a jobb lábára cselezett, majd átívelt a hosszú oldalra, ahonnan Ugrai higgadtan a ferencvárosi kapuba bólintott!

0-1

A 22. percben Korhut mentett nagyot: Uzuni emelése után a bal sarokba tartó labdát vágta ki a gólvonal előtt. Két perccel később Civic fejelhetett szabadon középről, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A Ferencváros továbbra is könnyedén került helyzetbe, míg a Lokitól csak erőtlen és veszélytelen ellenakciókra tellett. A félidő második felében már tartósan a debreceni térfélen zajlott a játék. Érett a gól.

A 39. percben egyenlített ki a Ferencváros: a debreceni gólszerző, Ugrai vesztett labdát a bal oldalon, Cilic Makhoz passzolt, aki tolt kettőt a labdán, majd 15 méterről, középről kilőtte a bal felsőt.

1-1

Alig egy perc múlva Baráth rossz passza kis híján gólt ért az FTC-nek, de Kosicky a helyén volt Mak lapos lövésénél, majd a túloldalon Sós hozta helyzetbe Bévárdit, akinek a közeli lövését blokkolták a hazai védők. Legalább Loki-helyzettel zárult az egyébként mozgalmas első félidő!

Mint ahogyan a szünet után is előbb a debreceniek veszélyeztettek! Dzsudzsák hosszú labdájával Sós ugrott ki a bal szélen, pontos beadására azonban Ugrai rossz ütemben érkezett, így „felszabadított” a Ferencvárosnak. Hét perc telt el a második félidőből, amikor a VAR-t hívta segítségül a bíró, hosszú percek után úgy döntött a grémium, hogy tizenegyeshez jut a Ferencváros. Korhut kétségtelenül szabálytalankodott Haratinnal szemben, de a beadás pillanatában leshelyzet gyanúja merült fel. A büntetőt végül Ryan Mmaee magabiztosan értékesítette, így már a bajnoki címvédőnél volt az előny.

2-1

A 60. percben újabb tizenegyeshez jutott az FTC: Baráth lépett oda szabálytalanul Tokmacnak a debreceni tizenhatoson belül. A sértett végezte el a büntetőt, a jobb alsóba tartó labdáját Kosicky kivédte! Hét perc múlva már nem úszta meg a Loki. Gyenge debreceni akciót kontráztak meg a ferencvárosiak, lábról lábra járt a labda, végül Mak lőtte ki a jobb alsót 12 méterről.

3-1

A 71. percben a csereként beállt Tischler az első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, miután lecsapott egy eladott labdára, de perdítése a kapu mellé ment. Egy perc múlva ismét összeomlott a debreceni védelem. Ferenczi még szabálytalanul sem tudta megállítani Ryan Mmaee-t, aki jobbról, az alapvonal közeléből pontosan ívelt középre, az érkező Laydouni pedig fejjel vette be a debreceni kaput.

4-1

A debreceniek ezzel a hitüket vesztették, a ferencvárosiak pedig még nagyobb kedvet kaptak a futballhoz, és mivel átjáróház volt a Loki védelme, benne volt a pakliban, hogy a hajrában újabb hazai gólok születnek. Ezt megúszta a Huszti-gárda, mert a fradisták annyit egyénieskedtek, hogy elbaltázták a lehetőségeiket. Ellenben szépített a Loki! A rendes játékidő utolsó percében bal oldali szöglet után Ugrai elé került a labda, aki közelről nem habozott.

4-2

Sajnos ez a gól sem változtat a lényegen: a két csapat között óriási a tudásbeli különbség, a játék képe alapján pedig a végeredmény a debreceniekre nézve igencsak hízelgő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.