Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újpesten is zakózott a Loki, és kezd kilátástalan lenni a helyzete

| 2020. 06. 09. | 22:40:00
A debreceni hajó még nem ment el, de süllyed…
Újpesten is zakózott a Loki, és kezd kilátástalan lenni a helyzete
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiesési rangadónak feszültünk neki, hiszen a vendég DVSC a vonal alatt, a hazai Újpest pedig egy ponttal fölötte foglalt helyet a tabellán, amikor a felek összecsaptak kedden este a labdarúgó NB I. 28. fordulójában.

A héten tűzoltásra szerződtetett Kondás Elemér kezdője nem tartogatott meglepetést, igaz, a DVSC jelenlegi kerete arra nem is ad lehetőséget.

A találkozó meglehetősen rosszul kezdődött Loki számára, hiszen az Újpest a 8. percben egy bal oldali Burekovic-szabadrúgás után óriási helyzetbe került, a Pávkovicsot megelőző Risztevszki fejesét Nagy Sándor óriási bravúrral védte. Egy perccel később ismét Pávkovics maradt le Risztevszkiről, aki egy jobb oldali szöglet után kapásból a debreceni kapuba vágta a labdát.

1-0

A gól után a DVSC került mezőnyfölénybe, és a 19. percben okozott némi riadalmat a hazaiak számára: Bódi jobb beadása után Garba 10 méterről perdített a hosszú sarok mellé. A Loki ment előre becsülettel, de a felállt újpesti fallal szemben sokáig nem tudott mit kezdeni. Kondás Elemér már a 28. percben kényszerű cserét hajtott végre, Csősz úgy fejelt össze egy újpestivel, hogy harcképtelenné vált. Kusnyír váltotta.

A 30. percben jutott el az első igazán nagy helyzetig a debreceni gárda: az újpesti védőről, Herisről került a labda Garba elé, aki senkitől sem zavartatva 12 méterről a bal kapufa mellé lőtt. A 38. percben egy kipattanót Bényei küldött kapura 10 méterről, de az egyik védő lábán megpattanó labda centikkel a bal kapufa mellé ment. A 42. percben Kusnyír sistergő lökete után kerülte el a lilák kapuját a labda. Hajtott, küzdött, harcolt a Loki, de gólig nem jutott el az első 45 perc során.

Kondás mester Adenijivel próbált erősíteni a szünetben, aki az indiszponált Szécsit váltotta. Sajnos még be sem melegedett igazán a nigériai légiós, amikor növelte előnyét az Újpest. A 48. percben egy huszáros kontra végén szétesett a debreceni védelem, Simon Krisztián pedig 15 méterről kilőtte a jobb felsőt.

2-0

A második hazai gól „megfogta” a Lokit, néhány perc kétségbeesett játékot láttunk a kedvenceinktől. Az 59. percben azonban összejött az egyenlítés. Varga Kevin adott be jobbról, a kirepülő Újpest kapus a saját védőjére, Herisre ütötte e labdát, amely róla a hazai kapuban landolt.

2-1

Felcsillant a remény! Vagyis nem. A 62. percben ismét kapitulált a debreceni védelem. A bal oldalról érkező beadásra senki nem reagált a piros-fehérek részéről, így  Simon Krisztián 5 méterről (!) senkitől sem zavartatva fejelt a Loki kapujába.

3-1

A DVSC a továbbiakban sem adta fel, de már hitehagyottan szőtte támadásait, amiben nem volt köszönet. A debreceni gárda ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került. Öt forduló van még hátra, a hajó még nem ment el, de nagyon süllyed…

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
Bravúros debreceni győzelem az éremesélyes ellen
A tartalékos DEAC itthon tartotta a két pontot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.