A legjobb légiósok Debrecenben

civishir.hu

2020.01.07. 08:40

A legjobb légiósok Debrecenben

Nézzük, kik voltak a legjobb külföldi labdarúgók a cívisvárosban!

Hirdetés

A Debreceni VSC élt már meg sokkal szebb napokat a 2000-es években, hiszen 7-szer is megnyerték a magyar bajnokságot ebben az évszázadban, ebből kétszer a 2010-es években jött össze a bajnoki cím. A bajnoki címek mellett 5 Magyar Kupát is megnyert a klub, és itt még nincs vége a sikerek sorának, hiszen a Herczeg András vezette gárda 2009-ben bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, majd a következő évben az Európai Ligában jött össze a bravúr. Herczeg András azóta visszatért egy újabb időszakra és a tavalyi szezonban a harmadik helyig vezette a csapatot, idén azonban valami megtört, és a csapat mindössze két pontra van a kieső helytől. Herczeg mindig nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok beépítésére, azonban a sikerekben mindig jelen voltak kiemelkedő idegenlégiósok is. Nézzük meg kik voltak a legjobb külföldi labdarúgók a cívisvárosban!

Adamo Coulibaly

Az immár 38 éves francia labdarúgó 2009-ben érkezett Belgiumból Debrecenbe és egyből bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal az év végén. Coulibaly már az első szezonban is bizonyította a gólérzékenységét, 30 meccs alatt 14-szer talált be az első NB 1-es szezonjában a sportfogadás bónusz adatai alapján. Majd a következő szezonban is 13-szor eredményes volt, és ennél még volt feljebb a támadónál. Coulibaly 4 évet töltött a DVSC csapatánál, a második két évében pedig egyaránt gólkirály lett, 2012-ben megszerezte a második bajnoki címét a csapattal, ehhez 20 góllal járult hozzá, a következő idényében pedig 18 gólt rámol be az ellenfelek kapujába. Coulibaly a klub történetének a második legeredményesebb játékosa 66 góljával, csak a klublegenda Sándor Tamás előzi meg őt, 2013-ban megkapta a Zilahi-díjat is, amit 2000 óta oszt ki a DVSC vezetősége az adott szezon legjobb debreceni játékosának. A támadó a lens-i kitérő után 2015-ben még visszatért a csapathoz, de játéklehetőség nem nagyon jutott neki. Adamo Coulibaly végül a belga ötödosztályban fejezte be a pályafutását.

Luis Ramos

Ramos Coulibalyhoz hasonlóan 2009 és 2013 között erősítette a DVSC csapatát, tehát mindketten részesei voltak a klub legjobb időszakának: hiszen ekkor jöttek a kiugró nemzetközi szereplések. Ebben Ramos is nagy részt vállalt a kőkemény játékával és egy nehezen átjárható duót alkottak az akkor az NB 1 egyik legjobb játékosai közé tartozó Varga Józseffel. A hondurasi játékos kétszeres magyar bajnoknak és kétszer kupagyőztesnek mondhatja magát. Ramos 2013-ben hagyta ott a klubot egy online sportfogadás oldal információi alapján, ekkor kezdődött egy újjáépítkezés Debrecenben: Ramos és Coulibaly mellett elhagyta a klubot az előbb említett Varga és a szintén alapember Czvitkovics Péter is. A játékos játszott a hondurasi U-20-as válogatottban a 2005-ös Ifjúsági labdarúgó-világbajnokságon Hollandiában.

Ibrahima Sidibe

Sidibe 2005-ben Ausztriából került a DVSC-hez és két bajnoki címből vette ki a részét klub első aranykorszakából. Sidibe az első szezonjában 15 góllal járult hozzá a bajnoki címhez, a következő szezonban pedig 17-et vágott a hórihorgas játékos. Ezután lecsapott rá a belga első osztályban játszó St. Truiden csapata, ahol 3 évet töltött el. A belga bajnokságban volt második a góllövőlistán a később szupersztárrá váló Lukaku mögött. A szenegáli támadó 2012-ben visszaigazolt a Lokihoz, és még 4 évet eltöltött a hajdúságiaknál. Ekkor 92 meccsen lépett pályára, amelyeken 28 gólt szerzett, tehát már nem olyan szinten ontotta a gólokat, mint az első debreceni időszakában, de még ekkor is hasznos tagja volt a csapatnak. Sidibe 50 góllal a 6. legeredményesebb játékos a klub történetében és ő is kapott Zilahi-díjat 2007-ben. A játékos 2-szer a szenegáli válogatottban is bemutatkozhatott.

(X)

DVSCPRLokiidegenlégiós

Szóljon hozzá!

Hirdetés