Világbajnokságon szerepelnek a debreceni futsalos lányok

2019.12.03. 17:15

Világbajnokságon szerepelnek a debreceni futsalos lányok

Az országot is, a DEAC-ot is képviselik.

Hirdetés

Egyetlen magyar csapatként vesznek részt a jövő évi iskolai világbajnokságon a Debreceni Egyetem Balásházy Gyakorló Középiskolájának futsalosai. Az ISF Futsal Iskolai Világbajnokságra a tavasszal nyert Ddákolimpiai ezüstéremmel kvalifikálták magukat a lányok - írja az unideb.hu.

Az új rendszer szerint már nem csak a diákolimpiát megnyerő együttes, hanem a második helyen végzett csapat is indulhat a világbajnokságon. A Vác azonban visszalépett az indulástól, így a debreceniek alanyi jogon vehetnek részt a világeseményen.

A csapat tagjai: Pap Anna Boglárka, Szabó Nikolett, Komlós Lilla, Nagy Mirella, Kunkli Kitti, Keczán Zsanett, Jakus Lili, Magyar Lívia Diana, Balogh Mercédesz, Babrik Evelin. Edző: Buglyó Roland.

Filep Miklós, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájának igazgatója szerint nemcsak a megye és a város, hanem az ország életében is különleges esemény lesz a jövő nyári torna.

A meghívást ki kell érdemelni. Húsz éve fordult elő utoljára, hogy a megyéből, a városból korosztályos világbajnokságon tudtak reszt venni a diákok. A Balásházy tanulói közül sokan a DEAC igazolt sportolói is egyben, így az egyetemi sportklub százéves évfordulójához is tudunk kapcsolódni

– mondta az igazgató, aki kiemelte: a mezőgazdasági képzés mellett az elmúlt tíz év a labdarúgásról is szólt az iskolában, hiszen 2010-ben elindult a sportgimnáziumi képzés, az intézmény lány és fiú csapatai pedig folyamatosan részt vesznek a labdarúgó diákolimpiákon.

 

futsalBalásházy

Szóljon hozzá!

Hirdetés