Hirdetés

Hirdetés

Nagyot küzdött, de így is kevés volt a DEAC az MTK-nak

2019.10.30. 14:55

Nagyot küzdött, de így is kevés volt a DEAC az MTK-nak
Kondás Elemér nem tudott újabb nagy skalpot szerezni (Fotó: Fogarasi Renáta)

Véget ért a kupakaland.

Hirdetés

Hirdetés

A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutásért az MTK együttesét fogadta a DEAC, azaz az NB III-ban második egyetemi gárda az NB II. listavezetőjével találkozott.

A fővárosiak - a papírformának megfelelően – jóval többet birtokolták a labdát az első félidőben, de a jól záró DEAC-védelem sokáig nem adott esélyt a gólszerzésre. A félidő hajrájában az MTK játékmestere, Kanta szabadrúgása után a debreceniek a kapufát hívták segítségül, válaszul erre két ígéretesnek tűnő kontrát vezettek a hazaiak, és mindkét esetben csak az utolsó passz pontatlansága miatt nem ünnepelhetett a mintegy háromszáz DEAC-fanatikus.

Szünet után Sidibe beállításával próbált erőt vinni a támadásokba Kondás Elemér, és a DEAC valóban bátrabban futballozott, mint szünet előtt. Sajnos erre is fázott rá. Az MTK egy kiváló kontra révén megszerezte a vezetést Katona Máté révén, kisvártatva Nagy Zsombor is betalált, majd a hajrában Szatmári István biztosította be a budapestiek győzelmét, illetve továbbjutását. Közben a DEAC derekasan küzdött, de csak helyzetekig jutott, gólig nem.

Az egyetemi gárda ezzel együtt emelt fővel búcsúzott a Magyar Kupától, hiszen korábban egy magasabb osztályú ellenfelet, az NB II-es Csákvárt búcsúztatni tudta.

Labdarúgó Magyar Kupa, a legjobb 32 közél jutásért:
DEAC-MTK 0-3 (0-0)

Galéria

DEACmtk

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.