Hirdetés

Kétszer is vezetett a Loki, mégis sírtunk a végén

2019.09.14. 18:47

Kétszer is vezetett a Loki, mégis sírtunk a végén
Vargáék ezt elszúrták... (Fotó: archív)

A debreceniek ezt nagyon elbaltázták...

Hirdetés

Hirdetés

A DVSC remek bajnoki kezdés – három győzelem zsinórban – után mély ütés mért a saját szurkolótáborára, amikor kikapott hazai pályán az újonc Kaposvártól, így abban a reményben feszültünk neki az Újpest elleni idegenbeli derbinek, hogy a fiúk kiköszörülik a csorbát.

A találkozót az újpesti stadion renoválása miatt a Vasas újdonsült otthonában játszották, és a kezdőrúgás után sokáig nem láttunk mást, csak erős mezőnyharcot. Az mindenesetre megnyugtató volt a találkozó első felében, hogy a DVSC energikusabbnak tűnt, azaz jobbára megnyerte mezőnyben a párharcokat, így többet birtokolta a labdát.

Az első nagy helyzet mégis a lilák előtt adódott: Burekovics távoli bombája dolgoztatta meg Nagy Sándor kapust, majd a kipattanót Haris (nem a Lokié, hanem az Újpesté) közelről fölé durrantotta. Kisvártatva azonban már a piros-fehér tábor ünnepelhetett: Garba zseniálisan oldotta meg a helyzetét két védőtől szorongatva, egyetlen labdaátvétellel, és 15 méterről elegánsan kilőtte a jobb sarkot.

0-1

A debreceni találat nagyobb erőbedobásra késztette a lila-fehéreket, a Loki pedig védekezésre kényszerült. Az Újpest nem tudott váratlant húzni, így a bekkelés rutinmunkának bizonyult a debreceniek számára. Egy debreceni gól, és más semmi – nagyvonalakban így foglalhatjuk össze az első 45 percet.

Szünet után az Újpest folytatta az offenzívát, a DVSC percekig nem tudott kibontakozni. Amikor azonban fentebb tolta a védekezését, máris jött a helyzet: az 57. percben szép debreceni akció után Trujics lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé.

A 60. percben Garba helyett a másik afrikai légiós Adeniji állt csatasorba. A gólszerző bicegve, fájdalmas arccal vonult le a pályáról, tehát minden bizonnyal kénszerű cserét hajtott végre Herczeg András.

A második félidő derekán leült a meccs, az újpesti lendület alábbhagyott , a Loki pedig nem vállalt fölösleges kockázatot, csak a „kötelező” eredménytartást hozta. A 72. percben mégis közel került a második gólhoz: Adeniji bal oldali beadása után Szécsi lábáról perdült fölé a labda. A 75. percben azonban már a volt lokista, Feczesin hagyott ki nagy helyzetet, az ezt követő szögletből pedig betalált az Újpest. Burakovivcs bal oldali beadása után a hosszú oldalon egyedül hagyott Koszta fejelt a debreceni kapuba.

1-1

A DVSC a hajrában megpróbált eredményes lenni, és lám, az erőfeszítéseket az égiek meghálálják! A 85. percben Adenijitől indult az akció, Tőzsér és varga érintésével visszakerült hozzá, 18 méterről pedig kilőtte a jobb alsót.

1-2

Amikor már reménykedni kezdtünk a három pont megszerzésében, egy jobb oldali újpesti beadás után a labda Feczesin elé került, aki kíméletlenül bevágta a debreceni kapuba.

2-2

A 93. percben jött a feketeleves. A frissen beállt Kinyik felrúgta Kosztát a debreceni tizenhatoson belül. Tizenegyes! Az ítéletet Feczesin hajtotta végre, sajnos hibátlanul.

3-2 

A Herczeg-gárda tehát kétszer is vezetett, mégsem tudott győztesen távozni az angyalföldi stadionból, de még ponto sem szerzett. Most nagyon keserű a szánk íze…

Labdarúgó NB I., 6. forduló:
Újpest-DVSC 3-2 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2548 néző. Vezette: Erdős (Szert, Szécsényi)
Újpest FC: Banai – Pauljevics, Heris, Ristevski, Burekovic – Obinna, Szankovics, Onovo (Koszta 70.), Simon (Bjarnason 59.) – Rácz (Perosevic 59.) - Feczesin
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Tőzsér, Haris, Trujics (Csősz 70.) – Szécsi (Kinyik 91.), Garba (Adeniji 60.)
Gól: 0-1 Garba (22.), 1-1 Koszta (74.), 1-2 Adeniji (85.), 2-2 Feczesin (87.), 3-2 Feczesin (11-esből, 94.)
Sárga lap: Garba (51.), Feczesin (56.), Bjarnason (68.), Heris (80.), Ferenczi (93.)
DVSCÚjpest

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.