Hirdetés

Hirdetés

Felülvizsgálatot kér az MLSZ-től a Balmazújváros

Cívishír

2019.08.12. 16:30

Felülvizsgálatot kér az MLSZ-től a Balmazújváros
Tiba István, a balmazújvárosi futballklub szólója (Fotó: Cívishír)

Tiba István szerint nem a tények alapján hoztak döntést a szövetségnél, mert már az előterjesztés sem stimmelt.

Hirdetés

Hirdetés

Törvényességi felülvizsgálati kérelemmel fordul a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségéhez a balmazújvárosi labdarúgó klubot működtető kft. Az önkormányzati tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. nevében Tiba István (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő beszélt erről a városi televíziónak augusztus 12-én. Bár a cég ügyvezetője Lajos Ferenc, a balmazújvárosiak megszokhatták már, hogy a fontos kérdésekben Tiba István szólal meg, mint „a klub képviselője”. 

Tiba közlése szerint azért kérnek felülvizsgálatot, mert véleményük szerint ténybeli eltérések vannak a valóság és az Elsőfokú Licencadó Bizottság számára előkészített anyagban. Ami azért aggályos, mert az MLSZ testülete így – mondja a politikus – egy valótlanságokat tartalmazó előterjesztés alapján hozott a klubra nézve kedvezőtlen határozatot július 29-én, amikor is visszavonták tőlük az NBII-es szerepléshez szükséges licencjogot.

Tiba lényegében sérelmezi, hogy 

  1. Az MLSZ számon kéri rajtuk annak a 165 millió forintnyi támogatási szándéknyilatkozatnak a realizálódását, mely dokumentumot maga a klub nyújtotta be korábban a klublicenchez szükséges alapeljárás részeként. Tiba szerint ez a pénz azért nem érkezett meg a vállalkozóktól, mert a támogatók addig nem utaltak, amíg nem látták biztosítottnak a 2019/2020-as másodosztályú szereplést. Az álláspontja alapján ez érthető magatartás. 
  2. Nem szerepelt az előterjesztésben, hogy a fiatalok szerepeltetése és az eredményesség jogán a múlt szezon után bruttó 24 millió forint MLSZ-támogatás jár a klubnak, a mostani NBII-es résztétel pedig további 76 millió forintot jelentene, már ha meglenne a licenc… A Tiba-féle matek szerint ez máris mintegy 100 millió forintos bevétel, ami az anyagból kimaradt. S ehhez jönne még 12 millió forint, mondta a képviselő, ha a balmazújvárosi önkormányzat kifizetné nekik a városi büdzséből időarányosan járó 12 millió forintos támogatást. 
  3. Az MLSZ-nél  – vélekedik – nem vették kellő súllyal figyelembe, hogy időközben megtörtént az a 193 millió forintos törzstőkeemelés, ami a klubot üzemeltető cég jelentős tőkevesztését ellensúlyozta. 192,9 millió forint értékben az önkormányzat apportálta a stadion egyes részeit a kft. vagyonába, míg 100 ezer forint értékben közvetlen tőkeemelést hajtotta végre – emlékeztet Tiba István, hozzátéve, hogy a felülvizsgálati kérelemhez csatolják a DVSC-vel kötött megállapodásukat is. Ennek eredményeként a debreceni klub tíz fiatal játékost ad a Balmazújváros számára, s még a bérezésüket is rendezik a piros-fehérek.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.