Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felülvizsgálatot kér az MLSZ-től a Balmazújváros

| 2019. 08. 12. | 18:30:00
Tiba István szerint nem a tények alapján hoztak döntést a szövetségnél, mert már az előterjesztés sem stimmelt.
Felülvizsgálatot kér az MLSZ-től a Balmazújváros
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Törvényességi felülvizsgálati kérelemmel fordul a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségéhez a balmazújvárosi labdarúgó klubot működtető kft. Az önkormányzati tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. nevében Tiba István (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő beszélt erről a városi televíziónak augusztus 12-én. Bár a cég ügyvezetője Lajos Ferenc, a balmazújvárosiak megszokhatták már, hogy a fontos kérdésekben Tiba István szólal meg, mint „a klub képviselője”. 

[Beillesztett cikk: Balmazújvárosban döbbenten állnak az MLSZ döntése előtt]

Tiba közlése szerint azért kérnek felülvizsgálatot, mert véleményük szerint ténybeli eltérések vannak a valóság és az Elsőfokú Licencadó Bizottság számára előkészített anyagban. Ami azért aggályos, mert az MLSZ testülete így – mondja a politikus – egy valótlanságokat tartalmazó előterjesztés alapján hozott a klubra nézve kedvezőtlen határozatot július 29-én, amikor is visszavonták tőlük az NBII-es szerepléshez szükséges licencjogot.

Tiba lényegében sérelmezi, hogy 

  1. Az MLSZ számon kéri rajtuk annak a 165 millió forintnyi támogatási szándéknyilatkozatnak a realizálódását, mely dokumentumot maga a klub nyújtotta be korábban a klublicenchez szükséges alapeljárás részeként. Tiba szerint ez a pénz azért nem érkezett meg a vállalkozóktól, mert a támogatók addig nem utaltak, amíg nem látták biztosítottnak a 2019/2020-as másodosztályú szereplést. Az álláspontja alapján ez érthető magatartás. 
  2. Nem szerepelt az előterjesztésben, hogy a fiatalok szerepeltetése és az eredményesség jogán a múlt szezon után bruttó 24 millió forint MLSZ-támogatás jár a klubnak, a mostani NBII-es résztétel pedig további 76 millió forintot jelentene, már ha meglenne a licenc… A Tiba-féle matek szerint ez máris mintegy 100 millió forintos bevétel, ami az anyagból kimaradt. S ehhez jönne még 12 millió forint, mondta a képviselő, ha a balmazújvárosi önkormányzat kifizetné nekik a városi büdzséből időarányosan járó 12 millió forintos támogatást. 
  3. Az MLSZ-nél  – vélekedik – nem vették kellő súllyal figyelembe, hogy időközben megtörtént az a 193 millió forintos törzstőkeemelés, ami a klubot üzemeltető cég jelentős tőkevesztését ellensúlyozta. 192,9 millió forint értékben az önkormányzat apportálta a stadion egyes részeit a kft. vagyonába, míg 100 ezer forint értékben közvetlen tőkeemelést hajtotta végre – emlékeztet Tiba István, hozzátéve, hogy a felülvizsgálati kérelemhez csatolják a DVSC-vel kötött megállapodásukat is. Ennek eredményeként a debreceni klub tíz fiatal játékost ad a Balmazújváros számára, s még a bérezésüket is rendezik a piros-fehérek.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.