Ami a Lokinak nem járt, az most a Fradinak igen. Hogy is van ez?

2019.07.25. 12:26

Ami a Lokinak nem járt, az most a Fradinak igen. Hogy is van ez?
A Ferencváros pihenhet augusztus 4-én (Fotó: illusztráció, mti)

A debreceniek hiába kérték, kosarat kaptak.

Hirdetés

Korábbi európai kalandozásai során a DVSC is kérte a soros bajnoki mérkőzések elhalasztását a fontos nemzetközi találkozókra való tekintettel, az MLSZ azonban rendre elutasította. Számos alkalommal fordult elő, hogy a DVSC kényszerűségből a fakót küldte pályára, és sok pontot vesztett így az évek során.

Érdekes módon most a Bajnokok Ligája selejtezőjében érdekelt Ferencváros kérését meghallgatta a szövetség, és elhalasztották az NB I. nyitányára kiírt FTC-DVSC bajnokit. A Magyar Labdarúgó Szövetség közleményben indokolta meg, hogy miért.

A halasztásra az MLSZ egy tavalyi elnökségi döntése adott lehetőséget, mely szerint az UEFA klubtornán résztvevő sportszervezetek, amennyiben a selejtező 3. vagy playoff-fordulójába jutottak, egyoldalú kérelmet nyújthatnak be az MLSZ versenybizottságához, hogy egy konkrét mérkőzésük napja, kezdési időpontja megváltozzon. Az MLSZ versenybizottsága ilyen esetekben versenyügyi eljárás keretében automatikusan jóváhagyja a kérést – áll a magyar szövetség közleményében.

Az MLSZ tehát tavaly óta engedékeny a nemzetközi kupákban részt vevő magyar csapatokkal. Mit lehet erre mondani? A Loki rosszkor indult a BL-ben?

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés