Hirdetés

Hirdetés

Egy álommal szegényebbek lettünk: nem játszhat kupadöntőt a Loki

2019.04.23. 21:46

Egy álommal szegényebbek lettünk: nem játszhat kupadöntőt a Loki
Tőzsérék nagyot küzdöttek, de gólképtelenek bizonyultak hazai pályán is (Fotók: Ásztai Csaba)

A debreceniek minden tőlük telhetőt megtettek, de a focit gólra játsszák.

Hirdetés

Hirdetés

Összejött az utóbbi időben megszokott „bajnoki nézőszám” erre a nagyon fontos Magyar Kupa-összecsapásra is, tehát a döntőbe jutás csakis azokat csábította ki a Nagyerdei Stadionban, akik egy „szürke” hétvégén is áldoznak a Lokiért.

Debreceni szempontból null-egyről indult a derbi, miután az odavágón 1-0-ra nyert a Vidi, némi szerencsével, hiszen a DVSC több helyzetet dolgozott ki, mezőnyben is aktívabb volt, csak éppen a gólszerzéssel maradt adós. Ezúttal mindenképpen debreceni gól kell! – így feszültünk neki mintegy három és fél ezren a meccsnek.

Harcosan, csupaszív focival kezdett a DVSC, az első nagy helyzetet mégis a vendégektől láttuk: a 15. percben Kovács nagyon becsapta – azaz megkötőzte – védőjét középen, majd szorongatott helyzetből lőtt, Kosicky nagy bravúrral védett. A Vidi labdatartással próbálta megtörni a hazaiak lendületét, sikerrel. A Herczeg-gárda nagyon nehezesen tudott kibontakozni támadásban, vagy többnyire sajnos sehogyan sem.

A 28. percben végre eljutott a Vidi kapujáig a Loki, és nem akármilyen helyzet maradt ki. Bódi adott be jobbról, az alapvonalról, Zsóri csúsztatott, Csősz pedig középről, 12 méterről lőhetett, a bal alsóba tartó labdáját azonban szép vetődéssel védte Kovácsik! A 31. percben Zsórival szemben szabálytalankodtak a kaputól 20 méterre, de a szabadrúgást elvétette Bódi. A 44. percben ismét Zsóri harcolt ki faultot, de ezúttal Tőzsér löketet tévesztett célt. A félidő hosszabbításában Bódi bal oldali szöglete után a labda mindenki feje fölött átszállt, beleértve a Vidi kapusát is, a Hosszú saroknál azonban Kinyik kiszorított helyzetben mellé fejelt. Megvoltak tehát a debreceni helyzetek is az első félidőben, „csak” a gól hiányzott még mindig!

Szünet után nagyobb tempót diktált a gólkényszerben lévő Loki, meg is jött a szurkolók hangja! A Vidi keményebb védekezésre váltott, aminek következményeként egyre harapósabbá vált a játék. Iványi játékvezető sárga lapokkal próbálta megfékezni az indulatokat.  

A 63. percben Herczeg András kettős cserével – Takács és Szécsi jött Varga Kevin és Zsóri helyére - próbált még több erőt vinni csapatába, amelynek játéka egyébként is lendületes volt és egyértelműen dominált. A 64. percben már bent láttuk Tőzsér bombáját, de a labda centikkel fölé szállt, kisvártatva pedig egy Vidi-kontra gólt hozott: Futács lőtte ki 16-ról a bal alsót.

0-1

Mindez azt jelentette, hogy a debreceni továbbjutáshoz három gól kell, a Loki tehát nagyon messzire került a döntőbe jutástól. Soha ne add fel! – skandálta a debreceni B-közép, de a vendégek találata jól érzékelhetően „megfogta” a DVSC-t. Jött is az újabb gól: bal oldali szöglet után Elek Ákos fejjel volt eredményes, ezzel pedig a 72. percben minden eldőlt.

0-2

A hajrában csak egy debreceni lesgólra futotta, a Vidi azonban tizenegyesből a hosszabbítés perceiben ismét betalált, Kosicky szabálytalansága miatt, így nagyon keserűre sikeredett ez az este a Nagyerdőn. 

0-3

A DVSC így már csak egy fronton, a bajnokságban harcolhatja ki a nemzetközi szereplést, amennyiben a végelszámolásnál a harmadik helyen végez. Ehhez nagy lépést tehet szombaton, amikor a nagy rivális Újpest vendége lesz.

BeA

Labdarúgó Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
DVSC-Mol Vidi 0-3 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 3400 néző. Vezette: Iványi (Ring, Tóth II.)
DVSC: Kosicky – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér – Varga K. (Szécsi, 63.), Haris, Csősz, Bódi (Damásdi, 75.)– Zsóri (Takács, 63.)
Vidi: Kovácsik – Nego, Elek, Stopira, Tamás – Pátkai, Hadzic, Nikolov – Kovács I. (Scsepovics, 89.), Milanov (Huszti, 69.) - Futács
Gól: 0-1 Futács (66.), 0-2 Elek (72.), 0-3 Huszti (92.)
Sárga lap: Stopira (41.), Kinyik (47.), Nikolov (56.), Milanov (57.), Bódi (73.), Tamás (73.), Kovácsik (82.), Kosicky (91.)
Továbbjutott: a Mol Vidi, kettős győzelemmel, 4-0-lal.

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.