Hirdetés

A Loki bunkerfocija győzelmet ért Budapesten

2018.12.01. 18:39

A Loki bunkerfocija győzelmet ért Budapesten
Nagy Sándor kapus nagy bravúrokkal járult hozzá a győzelemhez (Fotók: MTI)

Hosszú idő után nyert ismét idegenben a debreceni gárda.

Hirdetés

Hirdetés

Három nyeretlen bajnoki után látogatott az MTK-hoz a DVSC, amely idegenben eddig mindössze egy meccset nyert meg, mégpedig a szezon elején, Felcsúton. Azóta három döntetlen és három vereség a debreceniek mérlege vendégként. Már csak azért is joggal bizakodtunk a hajdúsági sikerben a Hidegkúti-stadionban, mert az MTK-nak korántsem félelmetes a hazai mérlege, az eddig hét meccséből csak hármat nyert meg.

A sérült Tőzsér Dániel csapatkapitány helyett Csősz Richárdnak szavazott bizalmat Herczeg András, akinek a csapata már a 11. percben előnybe került. Egy hazai szöglet után Pazar kontrát vezetett végig a Loki, Avdijaj forintos labdájával Varga Kevin ugrott ki egyedül, és senkitől sem zavartatva a kifutó kapus mellett a bal alsó helyezett (0-1).

A Loki a gól után magára engedte a kék-fehéreket, akik masszív mezőnyfölényben játszottak, helyzetekig szerencsére sokáig nem jutottak el. Először a 28. percben lett meleg a helyzet a debreceni kapu előtt, amikor Bognár szabadrúgása után Pintér tíz méterről nem sokkal fejelt a jobb alsó sarok mellé. Kisvártatva Lencse került ziccerbe, de közeli lövését lábbal védte Nagy Sándor.

Ekkor a Loki is jelezte, hogy a pályán van: Bódi jobb oldali szabadrúgása után Avdijajról teljesen megfeledkeztek az MTK-védők, aki így teljesen szabadon fejelhetett nyolc méterről, de Kicsak védeni tudott. A meccs pörgött tovább, nemsokára már Nagynak kellett védenie. Gera beadása után Bognár fejelt 11 méterről, a debreceni kapus ujjheggyel és a léc segítségével hárított.

Mozgalmas első félidő után debreceni előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. Szünet után az első negyedóra óvatos focival telt. Továbbra is az MTK birtokolta többet a labdát, de fölénye teljesen meddőnek bizonyult. A 60. perc után fokozta a tempót az MTK, ehhez pedig csak asszisztáltak a debreceniek.

A 66. percben Gera négy ember között tört be a tizenhatoson belülre, s így került ziccerbe, lövését azonban Nagy Sándor bravúrral védte. Kisvártatva Bognár végezhetett el szabadrúgás jó 25 méterről. Lövését Nagy lábbal védte, de a kipattanó Szelin elé került, aki hét méterről a bal oldali kapufát találta telibe. Óriási helyzet volt!

A Lokinak erre az volt a válasza, hogy egy kicsit előre merészkedett, de hamar visszaszerezte dominanciáját az MTK. A 80. percben mégis a Loki biztosíthatta volna be a győzelmet, ám Varga Kevin jobb oldali lövése után a labda a jobb oldali kapufáról kifele pattant.

A hajrában már klasszikus bunkerfocit mutatott be a Loki, és szerencsével járt. Bódi a 95. percben a gólvonalról mentett, így a hajdúságiak mind a három pontot elhozták a Hungária körútiaktól.

Labdarúgó NB I., 16. forduló:
MTK-DVSC 0-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1758 néző. Vezette: Bogár (Tóth II., Vígh-Tarsonyi) 
MTK: Kicsak – Baki (Kulcsár 73.), Balogh, Pintér, Szelin - Vass Á. - Gera, Farkas (Kanta 68.), Bognár (Vogyicska 85.), Schafer - Lencse 
DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik 23.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Csősz, Haris, Bódi – Avdijaj (Takács T. 61.), Szécsi (Jovanovic 80.) 
Gól: 0-1 Varga K. (11.) 
Sárga lap: Szelin (32.), Gera (37.), Nagy S. (81.), Jovanovic (90.)

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.