Hirdetés

Csúnyán leszerepelt a Loki Felcsúton

2018.04.18. 21:53

Csúnyán leszerepelt a Loki Felcsúton
Kosicky négyet kapott. Ez itt éppen a harmadik... (Fotó: mti)

A debreceniektől nagyon messze került a kupadöntő.

Hirdetés

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését vívta a DVSC a Felcsút otthonában, és hajdúsági szempontból abban a reményben kezdődött a találkozó, hogy az eredmény majd továbbjutási esélyekkel kecsegtet a debreceni visszavágón.

Másfél perc sem telt el, máris jött az első pofon. Molnár jobb oldali beadása után a hosszú saroknál Hegedűs fejelt, a Loki kapuját védő Kosicky csak kiütni tudta a labdát, amire Henty csapott le, aki közelről a kapuba helyezett.

1-0

A DVSC sokáig nem tudott említésre méltó akciót vezetni. A 25. percben jegyezhettük fel az első lövést: Varga Kevin 20 méterről próbálkozott, de a felcsúti kapus a helyén volt. Nem sokkal később megint Varga próbálkozott távolról, de ezúttal célt tévesztett. Kisvártatva az ő lövésébe piszkált bele Könyves, de a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Többet birtokolta a labdát a Loki, mégis újabb hazai gól született. A 31. percben egy kontra végén Henty lefutotta Szatmárit, majd 14 méterről Kosicky mellett a debreceni kapuba helyezett.

2-0

Henty tíz perc elteltével is kivágott egy nagy sprintet, és Kinyiknek villant a piros lap. A debreceni védő utolsó emberként csak szabálytalanul tudta feltartóztatni a kapura törő Puskás-csatárt. Igaz, a felcsúti légiós kezezésgyanús helyzetben szerezte meg a labdát, ez azonban nem lehet vigasz. A baj pedig csőstül jön: a szabadrúgást 22 méterről Perosevic bevágta!

3-0

A DVSC ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a párharc tekintetében, és a fiúk dicséretére szóljon, hogy a második félidőben tíz emberrel is támadni próbáltak. Könyves és Mengolo helyett ekkor már egyedül Takács játszott elöl, a kiállított Kinyik helyét a középső védő posztján az addig balbekket játszó Mészáros foglalta el, új emberként pedig még Sós Bence kapott lehetőséget.

A DVSC megvoltak a lehetőségei, de Fortuna ezúttal nem fogadta kegyeibe a Herczeg-gárdát, mint a Honvéd elleni negyeddöntő-visszavágón. A hazaiaknak azonban sinte minden bejött. A 79. percben Knezevic is betatalált, megadva a kegyelemdöfést a DVSC-nek.

4-0

A május 9-i visszavágón debreceni csoda kell a Loki továbbjutásához.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Puskás Akadémia-DVSC 4-0 (3-0)
Pancho Aréna, 818 néző. Vezette: Erdős (Szert, Széchényi) 
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Molnár G., Balogh B., Mevoungou, Knezevic (Diallo 80.), Perosevic (Prosser 69.) – Henty (Szakály 85.) 
DVSC: Kosicky - Mészáros, Kinyik, Szatmári, Bényei - Bódi, Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Filip 80.) – Könyves (Sós 46.), Mengolo (Takács T. 54.) 
Gól: 1-0 Henty (2.), 2-0 Henty (31.), 3-0 Perosevic (43.), 4-0 Knezvic (79.) 
Sárga lap: Bényei (23.), Poór (54.) 
Kiállítva: Kinyik (42.)

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.