Hirdetés

Földi halandó ennyi pénzt még nem keresett 36 perc alatt

2015.05.03. 08:03

Földi halandó ennyi pénzt  még nem keresett 36 perc alatt
Floydnak eddig sem kellett spórolnia...

Minden rekord megdőlt hajnalban.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, az amerikai Floyd Mayweather - magyar idő szerint vasárnap hajnalban - fölényesen legyőzte Fülöp-szigeteki ellenfelét, Manny Pacquiaót vasárnap a Las Vegas-i profi ökölvívó gálán, amelyet az "évszázad meccseként" harangoztak be. Az amerikai egyhangú pontozással nyerte meg 48. mérkőzését, megőrizve eddigi veretlenségét.  

A mérkőzés (tudósítás itt!) az amerikai szupersztárnak minimum 120 millió, míg a Fülöp-szigeteki bokszolónak legalább 80 millió dollárt garantált. Amerikai szaklapok szerint az amerikai öklöző összességében 150-180 millió dollárt vihet haza, míg Fülöp-szigeteki ellenfele akár 100-120 millió dollárral gazdagodhat. Ez volt minden idők legjobban fizetett meccse. Az előző pénzrekordot is Mayweather tartotta: 2013-ban 41,5 millió dollárt keresett a mexikói Saúl Álvarez elleni meccsel.

Ha a 150 millió dollárt elosztjuk 36-tal - ennyi percet töltött a szorítóban Mayweather -. akkor elmondható, hogy Mayweather percenként 4,16 millió dollárt (1,12 milliárd forintot) keresett.

A Las Vegas-i MGM Grandben rendezett mérkőzésre a jegyek pillanatok alatt elfogytak, annak ellenére, hogy a legolcsóbb belépő is 1500 dollárba (408 000 forint) került. A bevétel csak a jegyekből 74 millió dollár, a televíziós előfizetésekből pedig még ennél is lényegesen nagyobb, "rekordgyanús" jövedelem érkezhet.

Az Egyesült Államokban a Showtime és az HBO csatornákon lehetett nézni a meccset 99,95 dollár befizetése ellenében.

Szakemberek előzetesen azzal számoltak, hogy akár 3 milliónál is több előfizetője lesz a találkozónak, ami pay-per-view-s rekord lenne nézőszámban és bevételben is. Az eddigi csúcsot előfizetések számában Mayweather Oscar de la Hoya elleni 2007-es összecsapása tartja 2,48 millióval, a bevételit pedig Mayweather Canelo Alvarez elleni csatája 150 millió dollárral.

Szóljon hozzá!

Hirdetés