Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb dolgozóknak tették kötelezővé a védőoltást Ukrajnában

| 2021. 11. 09. | 20:02:00
Nő a vörös besorolású régiók száma.
Újabb dolgozóknak tették kötelezővé a védőoltást Ukrajnában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ukrán egészségügyi minisztérium kiszélesítette azoknak a munkaköröknek a listáját, amelyekben az alkalmazottak számára kötelező a koronavírus elleni védőoltás felvétele – számolt be november 9-én az UNIAN hírügynökség. Eddig a központi végrehajtó hatóságok és területi szerveik, a helyi államigazgatási szervek és az oktatási intézmények alkalmazottai számára volt kötelező legalább egy oltás felvétele munkájuk megtartásához,

most a listához a tárca hozzáadta a szociális munkásokat, az összes köztisztviselőt, valamint a stratégiai fontosságú vállalkozások dolgozóit is.

Utóbbiak december 9-ig kaptak haladékot arra, hogy felvegyék az oltást, előbbieknél már hétfőn hatályba lépett a rendelkezés. Azokat, akik a megjelölt határidőig az első dózist sem veszik fel, fizetés nélkül felfüggesztik állásukból addig, amíg meg nem kapják az oltást. Az Ukrajinszka Pravda hírportál kedden arról adott hírt, hogy az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta azt a döntést, amellyel a romló járványhelyzet miatt Ukrajnát kivették a szabad beutazásra jogosult országok "zöld" listájából. A tagállamoknak ugyanakkor továbbra is lehetőségük marad engedélyezni a beutazást Ukrajnából a teljes védettséggel rendelkezők számára.

A hírportál magyarázata szerint Ukrajna kizárása a listáról nem jelenti automatikusan a határátlépési szabályok megváltozását.

Az EU-országok azonban általában megfogadják a tanács ajánlását, és beutazási korlátozásokat vezetnek be a listán nem szereplő országok lakosaival szemben. Viktor Ljasko egészségügyi miniszter keddi tájékoztatóján közölte, hogy tárcája javasolja az ország középső részében lévő Cserkaszi megye átsorolását is a járványhelyzet szerinti legsúlyosabb, vörös kategóriába. Ezzel együtt már összesen 18 régió – 17 megye és a főváros, Kijev – lesz vörös besorolásban. Az eggyel enyhébb kockázatú narancsban öt megye marad, köztük Kárpátalja, a jelenlegi legenyhébb, sárgában pedig mindössze két régió. Szerdára Ukrajnában 833 áldozattal újabb csúcsot döntött az egy nap alatt elhunytak száma. Ezzel kapcsolatban Ljasko megjegyezte, hogy "Ukrajnában a jelenlegi halálozási arány másfél-kétszer kisebb, mint az idei csúcs volt eddig egyes európai országokban". Ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy az elhalálozások száma általában a járványhelyzet stabilizálódása után is még két-három hétig nőhet. Ezzel összefüggésben Ljasko ismét a védőoltás felvételére ösztönözte az ukránokat. Ukrajnában szerdára 18 988-cal 3 107 489-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké a 833 áldozattal 73 390-re, az aktív betegeké pedig csaknem 1550-nel 496 534-re. Az elmúlt napon 2967 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteget szállítottak kórházba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.