Hirdetés

Hirdetés

Megnyitották a London-Gatwicket, elindult a budapesti járat is

civishir.hu

2018.12.22. 15:12

Megnyitották a London-Gatwicket, elindult a budapesti járat is

A reptér a drónok miatt 33 órán át volt zárva.

Hirdetés

Hirdetés

Folyamatos a forgalom a londoni Gatwick repülőtéren, amelyet szerda estétől 33 órán át zárva kellett tartani drónok észlelése miatt, és péntek este is volt egy rövidebb zárlat. A második legnagyobb forgalmú londoni légikikötő igazgatósága december 22-én közölte: a repülőtér a tervek szerint a teljes napi menetrendet teljesíti, de késésekre és egyes járattörlésekre még mindig számítani kell az előző három nap felfordulásának áthúzódó hatásai miatt.

A repülőtér a felhívásban kérte az utasokat, hogy továbbra is ellenőrizzék, indul-e járatuk.

A szombati budapesti járat csaknem másfél órás késéssel ugyan, de felszállt.

A csütörtöki zárlat idején az aznapra beütemezett mindkét budapesti easyJet-járatot törölték. A pénteki budapesti easyJet-járatok már közlekedtek.

A csaknem másfél napos zárlat idején több mint ezer járatot kellett törölni vagy más repülőterekre átirányítani; ez 140 ezer utast érintett. A karácsony előtti időszak legforgalmasabb napja a szombati: Gatwick menetrendjében 757 járat szerepel szombatra, több mint 120 ezer utassal.

Gatwick légterében Chris Grayling brit közlekedési miniszter tájékoztatása szerint negyvennél is többször észlelték drónok berepülését a lezárás elrendelése és a forgalom újraindítása között. A brit törvények alapján közforgalmú repülőterek egy kilométeres körzetében magánszemélyek számára tilos drónok reptetése.

A területileg illetékes Sussex megyei rendőrség által péntek éjjel őrizetbe vett két gyanúsított kilétéről szombatig nem adtak tájékoztatást a hatóságok, csak annyi ismert, hogy egy férfiről és egy nőről van szó, akiket Gatwick közelében vettek őrizetbe, és drónok illegális használatának bűncselekményével gyanúsítják őket.
repülőtérLondon-Gatwick

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.