Hirdetés

Hirdetés

Trump rátelefonált Orbánra

MTI

2018.06.16. 16:00

Trump rátelefonált Orbánra
Jövő héten érkezik az új amerikai nagykövet (Fotó: Facebook / Orbán Viktor)

Erős határvédelemre biztatta a magyar kormányfőt.

Hirdetés

Hirdetés

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke felhívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt annak kapcsán, hogy az új amerikai nagykövet a jövő héten foglalja el budapesti állomáshelyét – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke június 16-án. 

A tárgyalás részleteiről a megbeszélés után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: Trump szerint az új nagykövet, David Cornstein nagyszerű ember, akinek az érkezése lehetőséget biztosít a kétoldalú kapcsolatok további javítására. Hozzátette, hogy beszéltek a határvédelem fontosságáról és egyetértettek abban is, hogy az az ország, amely nem tudja megvédeni saját határát, az nem ország többé. 

A miniszter tájékoztatása szerint az amerikai elnök biztatta Orbán Viktort, hogy védje erősen a déli határt. Orbán Viktor biztosította az amerikai elnököt, hogy Magyarország elkötelezetten folytatja eddigi migrációs politikáját, és megvédi Magyarország határait. Orbán Viktor kiemelte: Magyarország számára fontos, hogy az EU visszanyerje versenyképességét, ugyanis a magyar kivitel kis híján 80 százaléka az EU tagországaiba irányul – mondta el Szijjártó Péter.
 

Orbán ViktorDonald TrumpKülpolitika

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.