Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy nap alatt hárman is kiléptek a Jobbik-frakcióból

| 2020. 05. 27. | 20:18:00
Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea is távozik.
Egy nap alatt hárman is kiléptek a Jobbik-frakcióból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sneider Tamás után Farkas Gergely eddigi frakcióvezető-helyettes és Varga-Damm Andrea is bejelentette kilépését a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából – tudatták május 27-én.

Farkas Gergely a Facebook-oldalán azt közölte: a továbbiakban nem kíván asszisztálni "Jakab Péter és csapata tevékenységéhez, amely végképp politikai és erkölcsi züllésbe sodorta ezt a régen szebb napokat látott pártot". A mostani Jobbik már nem az én közösségem – fogalmaz, azt közölve, Jakab Péter pártelnök számtalan belső fórumon kijelentette, nem hajlandó jobboldali, nemzeti gondolatokat elmondani beszédeiben, felszólalásaiban, mondván, hogy "azzal baloldali szavazókat riasztanánk el". Szerinte a pártelnök és csapata a tisztújítás napjától szisztematikus leszámolást folytat mindenkivel szemben, akit ellenségnek vélnek, "a szépen hangzó érdemelvűség helyett kizárólag a Jakab Péter irányába megnyilvánuló lojalitás az egyetlen fokmérője az előrejutásnak". Nem az én közösségem az, ahol Jakab Péter és csapata gyakorlatilag egy besúgóhálózatot működtet a pártban – írja, hozzátéve,

azért lép ki, mert bár mindent megtett, nem sikerült megállítania ezeket a folyamatokat.

Varga-Damm Andrea az MTI-nek nyilatkozva azt közölte: a frakcióülés előtt – amely kizárásáról döntött volna – a párt és a képviselőcsoport elnöksége azt közölte vele, adnak neki "egy második esélyt". Hozzátette: számára annyira megalázó volt, ami az elmúlt tíz napban vele és Sneider Tamás volt pártelnökkel, parlamenti alelnökkel történt, hogy ezt nem fogadja el. Hozzátette: az alaptörvénybe és az országgyűlési törvénybe ütközőnek tartja, hogy a mandátumáról lemondatták volna, ráadásul megalapozatlanul nevezte őt becstelennek a párt és a frakció vezetése. Varga-Damm Andrea a vele szembeni eljárást "a dicsőségesnek nevezett dicstelen tanácsköztársaság reinkarnációjának" nevezte, hozzátéve, a múlt héten ő kapott 24 órát a lemondásra, most viszont ő hívja fel a pártelnökséget, hogy mondjon le és írjon ki tisztújítást a Jobbikban.

Jelezte: független képviselőként folytatja munkáját.

Sneider Tamás a házelnöknek címzett levélben a frakcióban kialakult méltatlan helyzettel indokolja lépését. Közleményében azt írja: Jakab Péter pártelnökségének "mindössze négy hónap kellett ahhoz, hogy minden nemzeti és konzervatív gondolatot kihajítson az ablakon, a közösség belső életéből pedig elképesztő kegyetlenséggel száműzze a kifelé hangoztatott szolidaritást és a bajtársiasságot". – Az ellenem, majd Varga-Damm Andrea képviselőtársam ellen indított leszámolási és kizárási procedúra már csak a jéghegy csúcsa. A mai napon egy órát szántak a statáriális kivégzésünkre. A véleményterror és a megfélemlítés a párton belüli eszköztár része lett. A magam részéről az önkény minden megnyilvánulását elfogadhatatlannak tartom. Ebben nem ismerek kompromisszumot – fogalmaz. Hétfőn közölte az MTI-vel Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, hogy a párt visszahívja 2014 óta betöltött parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást, helyére Balczó Zoltánt jelölik. Közlése szerint a lépés "nem személyről, hanem feladatról szól", hiszen minden posztra megpróbálják a legmegfelelőbb személyt állítani. Sneider Tamás csütörtökön jelentette be, hogy nem mond le a posztról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Sok csapadék esett, így feloldhatták a korlátozást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.