Orbán Viktor készen áll egy következő ciklusra

2020.01.09. 13:15

Orbán Viktor készen áll egy következő ciklusra
Orbán Viktor a nemzetközi sajtótájékoztatón (Fotó: mti)

A miniszterelnök örül, hogy vége a kampánynak.

Hirdetés

Orbán Viktor igazat ad azoknak, akik szerint a Fidesz politizálása az elmúlt két évben harciasabb volt, mint korábban, de csütörtöki budapesti évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy ez egy kétéves, folyamatos kampány része volt.

A kampánynak vége, vissza kell térni a korábbi politikához, újra kell például indítani a nemzeti konzultációkat

- mondta a miniszterelnök, aki úgy fogalmazott, túl hosszú volt a politikai kampány, küzdelmes, harci, konfrontatív időszak, ezt az emberek nem szeretik, nehezen viselik, "én sem örülök neki". Hozzátette, ezt az időszakot le kell zárni, vissza kell térni a konzultációkhoz, amelyekből a miniszterelnök legalább kettőt tervez 2020-ban.

Készen állok a következő miniszterelnök-jelöltségre

- jelentette ki kérdésre válaszolva. Közölte: bár a Fideszben még nincs döntés a nagyobbik kormánypárt 2022-es országgyűlési választásokon induló miniszterelnök-jelöltének személyéről, "én viszont készen állok".

A magyar gazdaság fejlettsége folyamatosan nő, a kormány célja, hogy 2030-ra elérje az uniós átlag 85 százalékát

- mondta Orbán Viktor. Jelezte, hogy ez a mutató 2010-ben 63 százalékos volt, jelenleg 71 százalék. Kitért arra, általános gyakorlat, hogy az unió által kifogásolt fejlesztéseknél és beruházásoknál a kormány hazai költségvetési forrásba csoportosítja át a beruházásokat. Mint mondta, felfogása szerint nincs lényegi különbség európai vagy hazai forrás között.

Szóljon hozzá!

Hirdetés