Hirdetés

Hirdetés

Harminc százalékos béremelés jöhet a szakképzésben

Cívishír

2019.11.02. 11:54

Harminc százalékos béremelés jöhet a szakképzésben
Nem csak a hiányszakmákban tanulók kapnak majd ösztöndíjat

Jól járnak a szakképzést választó diákok is, írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Hirdetés

Több mint 32 ezer pedagógust érintő, országos átlagban 30 százalékos fizetésemelésről beszélt a Magyar Nemzetnek Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár az új szakképzési törvény október 29-én benyújtott tervezete kapcsán. Mint rámutatott, a jövő júliustól életbe lépő béremelés lehetővé teszi a legjobb szakemberek megtartását és újak bevonását a szakképzésbe óraadóként a piaci szférából.

A cikk szerint a jövőben az oktatók egyéni béralkut köthetnek a munkáltatóval a számukra legkedvezőbb feltételekkel, továbbá a túlságosan merev bértáblával járó közalkalmazotti törvény hatálya alól való kikerülés így a szakmai érdekképviseletek által is régóta várt teljesítményalapú, versenyképes, motiváló bérezési rendszer megteremtését eredményezi.

Jól járnak a szakképzést választó diákok is, hiszen míg ma csak a hiányszakmákban tanulók kapnak ösztöndíjat, a jövőben mindenki fog, amelynek mértéke a tanulmányi eredményektől függ. Új elem a törvényben az akár több százezer forintos egyszeri pályakezdési juttatás, melyre akkor jogosult a tanuló, ha sikeresen befejezi a képzést és szakmát szerez.

szakképzésbéremeléspedagógusok

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.