Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP német igazolása lát esélyt

2018.01.04. 17:28

Az MSZP német igazolása lát esélyt

Szerinte a kormány mindössze alamizsnát oszt.

Hirdetés

Hirdetés

Komoly társadalmi feszültségeket lát Magyarországon az MSZP új kampánystratégája. Heiko Kretschmer szerint Orbánék pozíciója labilisabb, mint amilyennek a számok mutatják.

A 168 Órának adott interjúban elmondta: a Fideszt alapvetően a választási rendszere segítette eddig, de már 2014-ben sem igazán sikerült a mozgósítása. Szerinte a társadalomban érezhető egy olyan elbizonytalanodás, ami gyors és meglepő változásokat hozhat.

A német szakember állítja:

kisebb a súlya a médiafölénynek, mint ahogy azt a pártok hiszik.

Példaként a 2002-es német kampányt hozta fel, amelyben a sajtó 95 százaléka ellenezte Gerhard Schröder többé-kevésbé Amerika-ellenes politikáját, mégis azzal nyerte meg a választásokat. Kretschmer szerint az elektronikus médiumok hatására a személyes beszéd még fontosabbá vált. Ugyanakkor nem hiszi, hogy a társadalmi valóságot megváltoztathatná a kommunikáció.

Kretschmer szerint arról kell beszélni, hogy a kormány nem tette rendbe a szociális rendszert, mindössze alamizsnát oszt, ahogy az Erzsébet-utalványokkal tette. Szerinte az egészségügyre és az oktatásra kellene a baloldalnak fókuszálni.

MSZPkormány

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.