Hirdetés

Kilépett a pártból egy MSZP-s képviselő

atv.hu

2017.11.22. 17:07

Kilépett a pártból egy MSZP-s képviselő
Fotó: MSZP

Nem akarták indítani a választáson.

Hirdetés

Hirdetés

Kilépett az MSZP-ből és a párttagkönyvét is visszaadta Horváth Imre szocialista parlamenti képviselő, erről csütörtökön írásban is tájékoztatta az MSZP illetékes szervét - tudta meg az atv.hu.

Az ATV főmunkatársának szocialista források azt mondták: minden bizonnyal az a kilépése oka, hogy az MSZP nem indítja újra Újpesten, a körzetet valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak.

Tegnap az MSZP elnökségi ülésén állítólag Molnár Gyula pártelnök jelezte, hogy ha az újpesti körzet átengedése az ára az országos megegyezésnek a Demokratikus Koalícióval az egyéni jelöltek indításáról, akkor az MSZP vezetése ezt a gesztust indokoltnak tartaná.

Szocialista politikusok úgy tudják, hogy a tegnapi nap folyamán Molnár Gyula erről beszélt magával Horváth Imrével is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a képviselő kilép-e az MSZP parlamenti dfrakciójából is, vagy - mivel fél év múlva lesznek a választások - a szocialista képviselőcsoportban marad.

Horváth Imre 2014 novemberében szerzett parlamenti mandátumot, amikor döntöttek az újpestiek arról, ki legyen a szocialista Kiss Péter utódja. A szavazatok 98,79 százalékának összeszámlálása után kiderült: ő szerezte meg a helyi lakosság voksainak 50,62 százalékát, a kormánypárti Hollósi Antalra mindössze a választók 30,67 százaléka szavazott. Akkor ezt nagy győzelemként ünnepelték a szocialisták.
MSZPlemondáskilépés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.