Hirdetés

Stadionok helyett lombikbébiprogramot! - így a hajdú-bihari MSZP-s

mti

2017.09.19. 11:42

Stadionok helyett lombikbébiprogramot! - így a hajdú-bihari MSZP-s
Bangóné Borbély Ildikó (Fotó: mti)

Józanabb hangnemre kérte az ügyben a képviselőnőt az államtitkár.

Hirdetés

Hirdetés

A stadionépítések és nemzeti konzultációk helyett már korábban is bővíthette volna a kormány a lombikbébiprogram támogatását – Bangóné Borbély Ildikó szerint.

A szocialista képviselő napirend előtti felszólalásában azt mondta, az örvendetes, hogy végre bővítik a támogatásokat, ugyanakkor érthetetlen, hogy miért kellett ennyit várni erre a rendelkezésre.

„Az elmúlt években többször is rákérdeztem, hogy mi a helyzet ezzel a sokéves, be nem váltott ígéretükkel, mindössze 2 milliárd forintról volt szó. Több százmilliárdot költünk üresen kongó stadionokra, és legutóbb több mint 4 milliárd forintot költött el a kormány az »Állítsuk meg Brüsszelt« című nemzeti konzultációs reklámára”

– mondta az ellenzéki politikus.

Egy mérsékeltebb, józanabb hangnemre kérte az ügyben a képviselőnőt a családügyi államtitkár. Novák Katalin szerint nem szabad a meddő párokat politikai célokra felhasználni.

„Én a hisztériakeltés, a félrevezetés és a csúsztatások helyett azt kérem, hogy empátiával, megnyugtató módon szóljunk ezekhez a párokhoz, és ne mondjuk azt nekik, hogy van mitől félniük, mert épp ellenkezőleg, ami most történik, hogy gyorsabb lesz a hozzáférés, több lesz a kapacitás, több lehetősége lesz a meddőségi problémával küzdő pároknak”

– hangsúlyozta az államtitkár.

 

MSZPBangóné

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.