Hirdetés

Hirdetés

Megkezdődött az MSZP kinyírása

2017.09.28. 14:10

Megkezdődött az MSZP kinyírása
Úgy vélik, Botka László „magának okozta a bajt” (Fotó: mti)

Felkavarta a baloldali viszonyokat egy nemzetközi jogász.

Hirdetés

Hirdetés

Alaposan felkavarta a baloldali viszonyokat kedden Lattmann Tamás nemzetközi jogász, aki az ATV-ben azt állította, hogy az MSZP vezetői tavaly megkeresték, és arról beszélgettek, lehetne ő az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Aztán decemberben színre lépett Botka László, így ez a terv kútba esett.

Lattmann szerint Botka alkalmas miniszterelnök-jelölt, de „magának okozta a bajt”, és nem működik a stratégiája. A nemzetközi jogász az LMP-közeli Reflektor blognak szerdán arról beszélt, hogy Szél Bernadettet, az LMP jelöltjét alkalmasnak tartja a kormányfői posztra, írja az Index.

Közben csütörtökön bemutatkozó beszélgetést tartott az új ellenzéki szerveződés: a Magyar Progresszív Mozgalom. Lattmanon kívül ennek tagja Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, a nemrég beindított Zoom.hu nevű lap tulajdonosa, a nyáron Botka László által leárulózott Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökének tanácsadója, illetve Bodnár Zoltán jogász, aki 2014-ben a Liberálisok főpolgármester-jelöltje volt.

Az ügyet Török Gábor politikai elemző így kommentálta a Facebookon:

Nehéz pontosan értelmezni, hogy ki mozgatja a szálakat, de az elég valószínű, hogy az eseményeknek iránya van. Megjelenik Ron Werber, az MSZP volt tanácsadója az LMP mellett, állítólag ingyen vállalva a munkát. Csatlakozik az LMP-hez Demeter Márta, az MSZP volt képviselője. A Medián látványosan kimutatja, hogy zuhan az MSZP és erősödik az LMP. A Lattmann-Tarjányi páros olyan szédületes és formabontó interjúkat ad, amelyek kiválóan alkalmasak az MSZP nevetségessé tételére, majd Lattmann elmondja, hogy az LMP jelöltjét tökéletesen alkalmasnak tartja. Hogy mi történik? Az MSZP kinyírása és az LMP megemelése zajlik éppen. Nem esélytelenül.

MSZPBotka László

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.