Hirdetés

Hirdetés

Debreceni hölgyek, akik történelmet írtak

CH

2016.11.28. 15:46

Debreceni hölgyek, akik történelmet írtak
A bronzérmes debreceni párbajtőrcsapat

Csapatban először állhatott dobogóra debreceni egylet.

Hirdetés

Hirdetés

Igaz, hogy a vívás egyéni sport, de minden vívóversenyen kiemelt figyelem jut a csapatversenyekre. Sokan úgy gondolják, hogy a csapatmérkőzések hangulata sokkal jobb, mint az egyéni számoké, a feszültség szinte kézzel tapintható az ilyen mérkőzéseken. Egy-egy csatában nem csak egyéni vívók, hanem különböző stílusok, más-más iskolák is megmérkőznek egymással. A hölgyek párbajtőrversenyében a debreceniek fantasztikus vívással kezdték a csapatbajnokság küzdelmeit. A 16-os táblán az Érd csapatát 29 tussal múlta fölül

a Fedor Tamara, Mihály Kata, Pártos Zsófia és Vértesi Lili alkotta kvartett,

ami egy 45 találatra vívott mérkőzésen igen jelentős különbségnek mondható. A negyeddöntőben az MTK második számú csapatát is megnyugtató 45-42-es győzelemmel sikerült búcsúztatni. Az elődöntőben a jó erőkből álló Tata bizonyult jobbnak, maradt tehát a bronzmérkőzés, ahol a cívisvárosi hölgyek egy minden képzeletet felülmúló, végletekig izgalmas mérkőzésen, a lehető legkisebb arányú 45-44-es győzelmet arattak a Békéscsaba felett.

A párbajtőröző hölgyek fantasztikus bronzérme mellett a női kardvívók hetedik helye is kiemelkedő. A magyar bajnokságok történetének legfiatalabb pontszerzője

Battai Sugár Katinka, remek társra lelt Horváth Fanni és Leitner Dorka társaságában

A nyolcaddöntőben 45-8-ra verték a Veszprém csapatát, majd remekül helyt álltak a későbbi bajnok Vasas ellen is. A folytatásban még egy győzelmet aratott a debreceni hölgyekből álló kardkoszorú így az igen előkelő hetedik helyen fejezték be a bajnokságot. A Karácsony Andor, Kiss Péter és Urbán Ádám alkotta férfi kardcsapat ugyan első mérkőzésén vereséget szenvedett a többszörös magyar bajnok Gödöllőtől, azonban az alsó házban mindhárom mérkőzésén magabiztos győzelmet aratva végül a kilencedik helyen végzett.

A DHSE-PMD Vívóegyesület történetének egyik legeredményesebb hétvégéjét zárta. Mihály Kata egyéni és a női párbajtőrcsapat bronzérme mellett, a 13 éves kardtündér, Battai Sugár Katinka egyéni nyolcadik helye és a női kardcsapat hetedik helye mutatja a debreceni vívás előretörését. Immár nem csak regionális, hanem országos szinten is.

bajnokságvívás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.