Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt az újabb európai tragédia

| 2016. 07. 19. | 10:56:00
Baltával kaszabolt a vonaton egy afgán menekült Németországban.
Itt az újabb európai tragédia
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Allah Akbar, vagyis Allah a leghatalmasabb - sajtóhírek szerint ezt kiabálta az az ámokfutó, aki Németországban, egy vonaton baltával támadt az utasokra és négy embert életveszélyesen meg is sebesített július 18-án. A férfinál több fegyver is volt – írja a hirado.hu.

A hatóságok szerint a 17 éves afgán fiú minden előjel nélkül késsel és baltával támadt egy Würzburgba tartó vonat utasaira. „Még korai lenne kijelenteni, hogy egy iszlamista támadásról lenne szó. A fiú egy 17 éves afgán menekült, aki egy német családnál lakott. A házukat most kutatjuk át, hátha megtaláljuk az indítékot” - mondta a bajor belügyminisztérium államtitkára.

Lelőtték, amikor menekülni próbált

A támadó négy embert sebesített meg súlyosan, majd amikor a vonat megállt, leugrott a szerelvényről. Később megpróbált elmenekülni, de egy közelben lévő különleges egység üldözőbe vette. Amikor a fiú rájuk támadt, tüzet nyitottak rá. Az ámokfutó a helyszínen meghalt.

A vagont elöntötte a vér

Az M1 berlini tudósítója arról számolt be: ,,Szemtanúk szerint borzalmas volt a látvány, olyan volt a vonat mint egy vágóhíd. A vasutas szakszervezet vezetője azt mondta, hogy nem lehet egy ilyen eset felett napirendre térni és egy ilyen esetnek igenis következménye kell, hogy legyen.”

Frissítve: ISIS-zászlót találtak a szobájában

Egy házilagos készítésű Iszlám Állam-zászlót találtak a támadó holmija között - mondta kedden a bajor belügyminiszter. A miniszter bejelentése után a dzsihadista szervezethez közel álló Amak hírügynökség az Iszlám Állam (IÁ) katonájaként hivatkozott a támadóra. Azt még nem tudni azonban, hogy kapcsolatban állt-e iszlamistákkal.

Kínai turista család is áldozatául esett

A fiatalember hétfő este egy Treuchtlingenből Würzburgba közlekedő vonaton egy kínai turista család négy tagját is megsebesítette, közülük ketten életveszélyben vannak. A vonatot Heidingsfeldnél vészfékkel megállították, a támadó pedig leugrott és a településen legkevesebb még egy embert megsebesített.

Két éve érkezett Németországba

Az elkövető nagyjából két éve érkezett Németországba, felnőtt kísérő nélkül, és tavaly nyújtott be menedékjog iránti kérelmet. Az idén márciusban Ochsenfurtban helyezték el egy felnőtt kísérő nélküli menedékkérőket gondozó otthonban, és két hete nevelőcsaládhoz költöztették - mondta a bajor belügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.