Hirdetés

Nagy lépés az élvonal felé: idegenben nyert a DEAC

debka.hu

2016.04.11. 19:45

Nagy lépés az élvonal felé: idegenben nyert a DEAC

Fél lábbal már a legjobb négy között vannak a debreceniek.

Hirdetés

Rögtön az első mérkőzésen elvette a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a friss kupagyőztes Vasas Akadémia pályaelőnyét az NB1/B-s kosárlabda-bajnokság rájátszásának első körében. A Pasaréten megrendezett összecsapást Nagy Ágoston tanítványai 14 ponttal nyerték meg kiélezett, feszült hangulatú találkozón.

A két győzelemig tartó küzdelemben ezzel a debrecenieknél van az előny, s az egy hét múlva esedékes debreceni visszavágón le is zárhatják a párharcot, mellyel kvalifikálhatják magukat a legjobb négy közé.

Vasas Akadémia – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 62-76 (12-14, 15-17, 22-22, 13-23)
DEAC: Patkovic 22/3, Kovács 10, Gál 2, Nagy Be. 7, Nagy Bo. 20/6.Cserék: Kiss 2, Vas -, Erdei 11/3, Lippai 2, Opre -.

Mesterszemmel

Nagy Ágoston: Nagyszerűen alkalmazkodtunk a tétmérkőzés hangulatához, kisebb- nagyobb nyavalyáinkon nem sikerült teljesen túl lenni, de a mérkőzéstervet tartani tudtuk, és nagy taktikai fegyelemmel csak a játékra figyeltünk. Nagyon sok erénye van a Vasasnak, és örülök, hogy felnőttünk a feladathoz. Zaklatott meccs volt, ami mindenkiből kivette az erőt, mégis le tudtuk hozni a legjobban dobó nyugati csapatot 62 pontra. Remélhetőleg hazai pályán tudunk majd kívülről is dobni és talán akkor befejezhetjük a párharcot, hogy legyen két hét pihenőnk. Ez is sokat jelenthet.

Szóljon hozzá!

Hirdetés