Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatal stratéga irányítja a debreceniek hadjáratát

| 2019. 09. 27. | 16:17:00
Nagy menetelésbe kezdenek a kosarasok is.
Fiatal stratéga irányítja a debreceniek hadjáratát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton elkezdi a 2019-20-as szezont a DEAC kosárlabdacsapata. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban 19 órától a nyáron jelentős átalakuláson átesett Kaposvári KK együttesét fogadják a hajdúságiak.

Az előző kiírás felemásra sikerült a DEAC számára, hiszen a Magyar Kupában bronzérmet szereztek a cívisvárosiak, míg a bajnokság alap- és középszakaszában is csak egy hajszállal csúsztak le a rájátszásról. Mint ismert, Berényi Sándor vissszalépett a vezetőedzői pozíciótól, helyét segédje, Kovács Adrián vette át.

Jöttek is, mentek is

A csapatnál eddig is edzőként dolgozó Kádár Tamás mellett új tagja is van a szakmai stábnak, a litván Justinas Spokas Spanyolországból tette át székhelyét Debrecenbe. A játékoskeretben is voltak változások, három légióst is kicserélt a vezetőség, az Amigo-Ivosev-Dugat trió helyére Lluis Costa, Damarcus Harrison és a két éve már közönségkedvenccé váló Isaiah Armwood érkezett. Velkey János, Kósa Tamás és Kozák Márton is máshol folytatja idén, de az egykori válogatott Tóth Ádám, és a jelenlegi nemzeti csapat bő keretében helyet kapó Somogyi Ádám neve egyértelmű erősítés.

Nagytakarítás a riválisnál

A szombati ellenfél az előző szezonban a várakozások alatt teljesített, így a vezetőség a teljes átalakulás mellett döntött. Első lépésként kinevezték Sztojan Ivkovicsot általános igazgatónak, a szövetségi kapitány jelenléte már önmagában is garancia lehet a sikerre. A keretet gyakorlatilag teljesen kitakarították, Borisz Krnjajszki és Horváth Hunor voltak a magyar érkezők, míg a tavalyi négy légiósuk helyére öt újat hoztak. Dramicanin, Norfleet és Ponjavics már bizonyított a magyar bajnokságban, de a legnagyobb fogásnak az európai topbajnkságokban is megforduló Jure Lalics tűnik.

Az összeszokottság hiánya

A felkészülés mindkét fél számára felemásra sikerült, érezhető még a csapatokon, hogy össze kell még érniük. A DEAC hathetes felkészülése alatt hat edzőmérkőzést is játszott, kivétel nélkül erős ellenfelekkel. A 2-4-es mérlegből messzemenő következtetéseket nehéz levonni, az mindenesetre látszik, hogy az idei csapatban is komoly potenciál rejlik. Hogy élesben mire lesz képes Kovács Adrián és csapata, az szombaton 19 órától kiderül.

A találkozóra érdemes időben érkezni, hiszen a szezonnyitókon egyébként is  tapasztalható nagy érdeklődés mellett, a 17 órától kezdődő DVSC-Puskás Akadémia találkozóról is várhatóan sokan sietnek majd át az Oláh Gábor utcára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.