Hirdetés

Hirdetés

Ennyi csapást nem úszhatott meg a Debrecen sértetlenül. Zakó!

2019.04.10. 19:46

Ennyi csapást nem úszhatott meg a Debrecen sértetlenül. Zakó!
Borisov 38 pontja is kevés volt a DEAC-nak... (Fotó: Cívishír)

Ma nem fogták a DEAC-osok kezét az égiek.

Hirdetés

Hirdetés

Nem éppen a legjobb formában esett neki a Sopronnak a DEAC a kosárlabda NB I/A középszakaszának nyitányán az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A középházi összecsapáson csak Borisovnak „sült a keze”, a többiek valahogy nem találták a ritmust. Két negyed után komoly, több mint tízpontos előnnyel vonulhatott pihenőre a soproni gárda.

Szünet után nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében a DEAC, amely a harmadik negyed derekára utol is érte ellenfelét, köszönhetően annak, hogy Borisov mellett a center, Amigo is pontgyártásba kezdett. Berényi Sándornak ekkor már nélkülöznie kellett Dugatot, akit dobás közben olyan szerencsétlenül találtak el, hogy felszakadt szemöldöke, illetve Ivosevet, akit egy durvának vélt szabálytalanság miatt kiállítottak a bírók.

A Sopron keményen harcolt, amerikai játékosai révén néhány ponttal rendre a DEAC előtt járt a harmadik negyedben. Az utolsó játékrész mínusz kettővel indult debreceni szempontból, tehát abszolút nyílt csata zajlott a pályán, ekkor már Dugattal, aki bekötött szemmel visszatért!

Négy perccel a vége előtt azonban elkezdhettünk először aggódni, hiszen a vendégek hirtelen elmentek nyolccal (71-79), a debreceniek dobóformája és szellős védekezése pedig hagyott némi kívánnivalót maga után. Sajnos a különbség nem csökkent. Dugat megpróbálta, de nem ment, Manigat végig a padon ücsörgött, minden bizonnyal sérülés miatt, Ivosev pedig már régóta csak néző volt. Ennyi „csapás” után nem lehetett esélye a DEAC-nak.

Semmi nincs veszve, a középszakaszban van még hét meccse az egyetemi gárdának, és két csapatot kell megelőznie, hogy a rájátszásba jusson. 

Kosárlabda NB I/A, középszakasz, középház:
DEAC-Sopron 81-91 (20-23, 22-30, 23-14, 16-24)
800 néző. Vezette.: Tözsér D., Minár L., Mészáros B. (dr. Bernáth A.)
DEAC: Dugat -, Polyák 2, Borisov 38/15, Ivosev -, Amigo 22. Csere: Tóth B. -, Kósa -, Bognár 14, Velkey 5/3.
Sopron: Warner 15/6, Lemar 28/6, Takács N. 6/6, Wiggins 6, Gordon 21/3. Csere: Werner 4, Molnár M. 2.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.