Már a Magyar Kupa-negyeddöntő lázában a debreceniek

deacbasket.hu

2019.02.13. 12:18

Már a Magyar Kupa-negyeddöntő lázában a debreceniek
Manigat és társai egy bombaformában lévő Zalaegerszeggel találkoznak (Fotó: Cívishír)

Sporttörténelmi meccset vívnak a hajdúságiak.

Hirdetés

Már javában készül a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa döntőjére. Berényi Sándor együttese csütörtökön 20 óra 30 perctől a Zalakerámia-ZTE KK csapatával mérkőzik meg a legjobb négy közé jutásért Győrben.

Az élvonalban a második évét töltő DEAC nem meglepő módón története során először kvalifikálta magát a nyolcas döntőre. A csütörtöki ellenfél komoly tradíciókkal rendelkezik a sorozatban, a zalaiak ugyanis korábban már négyszer is elhódították a Magyar Kupát. Az 1987-88-as szezonban az Oroszlányt, 1991-92-ben és 1995-96-ban a Budapesti Honvédot, míg 2009-10-ben a Falco KC Szombathelyet győzték le a nagydöntőben.

A jelenleg ötödik zalaiak két kiélezett mérkőzéssel készültek a kupára, előbb hosszabbításban verték a Szombathelyet odahaza, majd a listavezető Szolnokot szorongatták meg a Tisza-parton. A cívisvárosiak a legutóbbi fordulóban a Falco hazai veretlenségének elvételéhez álltak nagyon közel, míg előtte a Szegedet és a TF-Budapestet is két vállra fektették.

Mivel semleges helyszínen rendezik a negyeddöntőt ezért hasonló esélyekkel vágnak neki a találkozónak a felek. A DEAC sajtósa Berényi Sándor vezetőedzővel beszélgetett a győri kirándulás előtt:

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés