Hirdetés

Hirdetés

Újabb győzelem a debreceni zsákban

deac.hu

2019.01.31. 20:59

Újabb győzelem a debreceni zsákban
A Tisza-parti ellenfél is vereséggel távozott Debrecenből (Fotók: Cívishír)

A Szeged volt az ellenfél a palánkok alatt.

Hirdetés

Hirdetés

Tizenkét pontos győzelmet aratott a DEAC az NBI/A 18. fordulójának nyitómérkőzésén. A rossz kezdés után átgázoltak a Szegeden a debreceniek, így még az is belefért, hogy a végén visszavegyenek a tempóból.

Két mérkőzés után visszatért a DEAC kezdőcsapatába Milos Boriszov, míg a vendégek válogatottja, Juhos Levente nem tudta vállalni a játékot. Nagy iramban kezdődött a találkozó, a DEAC igyekezett kihasználni magassági fölényét a palánkok alatt, míg a Szeged elsősorban külső dobásokkal operált. A negyed derekán Aleksandar Ponjavics vezérletével öt ponttal megléptek a vendégek, míg a hajdúságiak pontatlanok voltak támadásban (13-8). A folytatásban sem találta a ritmust a DEAC, az 50. A-csoportos mérkőzésén irányító Berényi Sándor magához is hívta övéit. Az egyperces szünet megtette a hatását, Manigat és Dugat kosaraival a játékrész végére utolérték a csongrádiakat (17-17).

Jelentős előny a Debrecennél

A második tíz perc elején Polyák László kosarával a vezetést is sikerült átvenni, sőt a hátvéd triplája után már a csongrádiak kértek idő (26-20). Boltics vezérletével egyre zárkózott a Szedeák, majd Ivosev Tamásék okosan kosárlabdázva ismét növelték előnyüket. Polyák László nagyszerűen védekezett az utóbbi időben kiváló formában játszó Boltics ellen, Ivosev pedig mindkét palánk alatt nagyon stabil volt. Utóbbi ziccerével már kétszámjegyűre nőtt a differencia, sőt Bognár Kristóf kettő plusz egyes akciójával még nagyobbra hízott a különbség (38-25). A negyed utolsó öt percében egy fantasztikus 17-1-es futást produkáltak a cívisvárosiak, így a nagyszünetben 43-26-ot mutatott az eredményjelző.

Ott folytatta a második félidőt a DEAC, ahol az előzőt abbahagyta, Dugat középtávolijával és Ivosev triplájával hamar húsz fölé nőtt a fór (48-26). Utóbbi igazi vezére volt a csapatnak, igazolta, hogy nem véletlenül volt a tavalyi szezon legértékesebb játékosa. A Szeged egyre inkább kezdte feladni a reményt, Manigat triplája után pedig a 25. percben gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (58-33). A negyed végére sikerült valamelyest kozmetikáznia a vendégeknek az eredményt, de a hazaiak 19 pontos előnyük tudatában így is nyugodtan várhatták az utolsó tíz percet.

A záró felvonásban érezhetően visszavettek a hazaiak, amit kihasználtak a szegediek, és agresszív védekezésüknek köszönhetően 11 egységnyire zárkóztak (66-55). Berényi Sándornak azért sikerült rendezni a sorokat, és ha a parádé nem is jött vissza, a győzelmet nem fenyegette semmi. 

Berényi Sándor együttese ezzel megszerezte tízedik sikerét is a bajnokságban, és ha ideiglenesen is, de előrelépett a felsőházi rájátszást jelentő 5. helyre.

E. Ádám

Debrecen, 1000 néző. V: Pálla, Tőzsér, Minár
DEAC – NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK  83-71 (17–17, 26–9, 21–19, 19–26)
DEAC: Dugat 12, MANIGAT 13/6, Boriszov 6, IVOSEV 17/3, AMIGO 14.
Csere: Bognár K. 9, POLYÁK 7/3, Kozák, Omenaka 2, Tóth B. 3, Velkey.
Edző: Berényi Sándor
SZEGED: Boltics 8/3, Vágvölgyi 3/3, T. Green 11/6, PONJAVICS 11/6, Sulovics 14.
Csere: Wirth 5, KERPEL-FRONIUS G. 12/3, Bonifert 2, Mike 2, Goldring 3, Varga Á., Szatmári.
Edző: Andjelko Mandics

MESTERMÉRLEG
Berényi Sándor: – Nem volt szép győzelem, de az a legfontosabb, hogy nyertünk. 15-20 perc jó játékkal döntöttük el a mérkőzést. A maradék időben laposan, rosszul kosárlabdáztunk, ezért nem lett nagyobb végül a különbség. A győzelmünk viszont nem volt veszélyben.
Andjelko Mandics:  – Jobb volt a Debrecen. Gyakorlatilag már a második negyedben eldőlt a mérkőzés. Ziccereket, büntetőket hibáztunk, sok volt az eladott labdánk, és indításból nagyon sok pontot kaptunk. Katasztrofális volt a mezőnyszázalékunk, így hiába védekezünk jól, az nyer, aki több pontot szerez.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.