Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magabiztos debreceni siker az egyik fő rivális ellen

| 2018. 11. 16. | 22:33:00
Remekül mutatkozott be Ivosev Tamás.
Magabiztos debreceni siker az egyik fő rivális ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzés első és utolsó öt percét leszámítva a DEAC fantasztikus játékkal, magabiztosan verte odahaza a Kaposvárt az NBI/A nyolcadik fordulójában – olvasható az egyetemi kosárklub honlapján. Berényi Sándor együttesének még az is belefért, hogy a végén kiengedjenek – így is 15 ponttal verték közvetlen riválisukat.

Pázsitka Ferenc egykori játékvezető búcsúztatásával indult a mérkőzés. Kissé álmosan kezdődött a találkozó, Marco Spica 8, Milos Boriszov 4 pontot szorgoskodott össze a negyed derekáig. Markovics kosara után magához is hívta övéit Berényi Sándor, meglett az eredménye: a 6. percben utolérték a vendégeket (10-10). Bognár Kristóf ziccere után már a vezetést is átvette a DEAC, majd Ivosev Tamás megszerezte első pontjait debreceni színekben egy hárompontos formájában (15-12). A cívisvárosiak pontatlanabbak voltak a megszokottnál, de így is jobbnak bizonyultak az első negyedben.

Boriszov és Ivosev kezdett egymásra találni, nagyszerűen szolgálták ki egymást, vezérletükkel szempillantás alatt meghízott a hazai előny (24-17). Daniel Amigo zsákolása után már kétszámjegyű volt a differencia, de nem hagyta annyiban a Kaposvár, Sheperd és Halász kosaraival zárkóztak. A 10 pont körüli különbség állandósult, a somogyiak elsősorban külső betöréseikre alapoztak, míg a DEAC igyekezett kihasználni magassági fölényét a palánk alatt. A félidőhöz közeledve Godwin Omenaka ugrasztotta talpra a publikumot, Dugat passzát húzta elemi erővel a gyűrűbe (39-25). Bognár Kristófék egyik legjobb negyedüket produkálva a szezonban magabiztos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

Parázs hangulatban folytatták a csapatok a fordulás után, de a DEAC-ot a közjátékok sem zavarták meg, a szerzett labdákból rendre lerohanták ellenfelüket, Manigat ziccere után időt is kért Fekete Ádám (54-35). Területvédekezésre váltott a Kaposvár, mely csak időszakosan zavarta meg a hazaiakat, Boriszov zsákolásával 20 fölé nőtt a fórjuk (58-37). A faultproblémái miatt a padról érkező Ivosev a negyed végén szinte azonnal szerzett két kosarat, a nagyszerűen kosárlabdázó Berényi-csapat pedig kényelmes helyzetből várhatta a záró felvonást (66-46).

Az utolsó negyedben is nagyon stabil volt a DEAC, egy 10-4-es rohanással pedig el is döntötték a találkozót. Ivosev bizonyította, hogy nem véletlenül volt a tavalyi szezon legjobbja, egykori csapata ellen 20 pontot szerzett kevesebb, mint 25 perc alatt, Boriszovval pedig nagyon jól működtek együtt és külön is. A végjátékban Berényi Sándor már a fiataloknak is lehetőséget biztosított, a vendégek erejéből csak a szépítésre futotta.

MESTERMÉRLEG
Berényi Sándor: – Visszatérő probléma a rossz kezdés, de sikerült talpra állnunk. A középső huszonöt percet szeretném kiemelni, ebben a szakaszban elléptünk ellenfelünktől. Igyekszem csak a pozitívumokra koncentrálni, de kicsit fáj, hogy az utolsó pár percben sok könnyű kosarat engedélyeztünk a vendégeknek.
Fekete Ádám: – Nem a vereséggel van problémám, inkább azzal, ahogy elszenvedtük azt. A harmadik negyed elején még meccsben voltunk, ekkor sikerült egy fault nélküli 9 percet produkálni, itt el is szálltak a győzelmi esélyeink. Sajnos nem igazán volt olyan játékelem, amiben stabil teljesítményt nyújtottunk volna.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.