Hirdetés

Ászt igazolt a debreceni kosárklub

Cívishír

2018.11.02. 10:10

Ászt igazolt a debreceni kosárklub
A szerb légiós magyar útlevéllel is rendelkezik (Forrás: DEAC)

A cívisvárosba teszi át székhelyét a magyar első osztály előző évi legértékesebb játékosa.

Hirdetés

Hirdetés

A DEAC vezetőségének és szakmai stábjának döntése értelmében Adam Ramstedt a héten távozik a csapattól, az ötödik légiós helyét pedig Ivosev Tamás veszi át – közölte november 2-án az egyetemi kosárlabda klub.

Mint írják, a svéd válogatott erőcsatár a hét közepétől már nem készül a kerettel, így a november 3-án 18 órától kezdődő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elleni hazai bajnokin sem fog játszani. A 23 éves játékos 4,6 pontot, 3,4 lepattanót és 1,2 gólpasszt átlagolt az eddigi öt bajnokin, a kezdőcsapatnak egyszer volt tagja.

A magyar útlevéllel is rendelkező, ám a szabályok szerint légiósnak számító Ivosev Tamás személyében már meg is van a svéd utódja. A 3-as és 4-es poszton is bevethető játékos az előző idényben a magyar első osztály legértékesebb játékosa volt a Kaposvár színeiben, 20 pontja mellé 9,1 lepattanót, 2,8 szerzett labdát és 2,4 gólpasszt jegyzett. Ivosev a szezont a 3x3-as szakágban kezdte meg, ahol a világ legjobb csapatának számító Novi Sad Al-Wahdával veretlenül nyerték meg a World Tour Masters sorozatot.

– Ivosev 3x3-as idénye nemrég ért véget, így elérhetővé vált, mi pedig nem szerettük volna kihagyni egy ilyen kvalitású játékos szerződtetését. Tapasztalt, Magyarországon már bizonyított kosárlabdázóról van szó, akinek a mentalitása nagyon jól fog jönni a csapat számára – mondta a légióscseréről Becsky István szakosztályvezető.

Ivosev Tamás szerződtetése már megtörtént, azonban a szombaton 18 órától kezdődő Falco elleni hazain még biztosan nem láthatjuk.
A szabályok értelmében két munkanappal a mérkőzés előtt már rendelkeznie kell a szükséges papírokkal, így hiába történt meg a regisztrációs folyamat már szerdán, a hosszúhétvége miatt csak a következő, Szolnok elleni bajnokin mutatkozhat be.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.