Hirdetés

Hirdetés

Indul az egyetemi focikupa!

Cívishír

2018.09.28. 14:14

Indul az egyetemi focikupa!
Népszerűvé vált a torna! (Fotó: Debreceni Egyetem)

Rekordot közelítő nevezés a debreceni versengésre.

Hirdetés

Hirdetés

Elkészült a 92 csapatos Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa őszi küzdelmeinek beosztása. A sorsolást szeptember 27-én tartották több neves korábbi labdarúgó részvételével a Nagyerdei Stadion Red & White bárjában.

– Egy kiváló játékost, és egy végtelenül korrekt, egyenes embert ismertem meg Buzánszky Jenő személyében. Ő volt az a nagybetűs ember, aki igazi példakép a magyar labdarúgók számára – így emlékezett az Aranycsapat legendás hátvédjére Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó a sorsoláson.

Sándor Mihály újságíró szintén beszélt az egyetemi kupa névadójáról, akit a Vasutasból aranybányász: beszélgetések Buzánszky Jenővel című könyvének írásakor ismert meg közelebbről. A sporttörténész jelenleg a DEAC történetéről szóló kötet elkészítésén dolgozik, amely várhatóan 2021-re készül el.

A sorsoláson részt vett Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC Sport Kft. ügyvezető igazgatója, Bernáth Csaba, a DVSC korábbi labdarúgója, Máté Péter, a DEAC jelenlegi játékosa, Kulcsár Zsolt, a kupa alapító-ötletgazdája, valamint Sánta János, a DEHÖK elnökének sportügyi megbízottja.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa 2018/19-es őszi küzdelmeire a 96 csapatos eddigi rekordot megközelítve idén 92 együttes nevezett. A nőknél 4 csapat indul.

A Divízió 3-ban rekordszámú jelentkezés volt, itt 60 gárda mérkőzik majd. A divízió 2-ben 16, a Superligában pedig 12 csapat kezdi meg a küzdelmeket. Az első mérkőzéseket október elsején játsszák.

Bővebb információ a buzanszkykupa.hu oldalon!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.