Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Briliáns utolsó lövéssel sikerült nyernie a Debrecennek

| 2022. 02. 11. | 20:37:00
Megerősítette harmadik helyét a DVSC Kisvárdán.
Briliáns utolsó lövéssel sikerült nyernie a Debrecennek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

28-27-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Kisvárda Master Good SE együttesét idegenben a női K&H Liga február 11-i játéknapján. Végig szoros, küzdelmes mérkőzésen sikerült nyerni Vámos Petra főszereplésével; a fiatal játékos éppen a lefújás előtt bombázott a hazai kapuba, így sikerült elkerülni a pontvesztést. 

Iram, küzdelem, masszív védekezés

Az elmúlt időszak összecsapásai alapján sétagaloppról nem is álmodozhatott a Griegerich – Petrus, Jezsikava, Vámos, Bordás, Planéta, Arany összeállítású Loki-kezdő a kisvárdai Városi Sportcsarnokban. Az első tíz perc kihasználatlanul maradt lehetőségei miatt tapadtak a hazaiak (4-4, 11. perc), sőt két góllal el is húztak, amire Szilágyi Zoltán vezetőedző időkéréssel és cserékkel reagált. A pályára küldött Poczetnyik szépített, majd a Szabó Nina javára megítélt hetest Jezsikava értékesítette (7-7, 20. perc). Ha támadásban nem is láthatott pengés megoldásokat a publikum, az iramra nem lehetett panasz. A szünet előtt Tóvizi Petra pontos befejezései már a DVSC-t hozták előnyös helyzetbe (9-11). Bár a várdai „parancsnok”, Bakó Botond megtette azt a szívességet, hogy reklamálással 2 perces büntetést hozott össze csapatának, a Loki labdaeladással, rossz lövéssel visszaadta a váratlan ajándékot.

Gyors hazai egyenlítést hozott a második félidő eleje, nagyon akart a Kisvárda, és nem nyomta őket az esélyesség terhe. A debreceniek hét a hat elleni felállással reagáltak, a meccset végigjátszó Petrus a bal szélről újra előnyhöz juttatta csapatát (13-14, 38. perc). A taktikai húzás azonban csak percekre vált be, mihelyt Planétáék belehibáztak a játékba, Siskáék kihasználták az üres kapus szisztéma gyenge pontját: Dombi Luca hatvan másodperc alatt két gólt szerzett így (19-17, 45 perc). Előbb Tóvizi és Vámos javította a hibákat, majd az egyébként is jól teljesítő német hálóőr, Ann-Cathrin Griegerich bizonyította, hogy rendben van az önbizalma: az emberhátrányban támadó, de labdát veszítő várdaiakat szomorította el egész pályás találattal (a lehozott Mátéfi már nem ért a kapuba).   

Az utolsó tíz perc krimit hozott, hiszen egyik csapatnak sem sikerült egy gólnál jobban ellépnie. A hazaiak voltak az üldözők ebben a leosztásban, a főszereplő pedig a válogatott ifjú titánja, Vámos Petra, aki sorra vállalta a befejezés felelősségét, többször igazán szorongatott helyzetben is. A páratlanul dinamikus, kontrollált, az utolsó méteren is váratlan mozdulatokra, testcselekre képes kiválóság bombaerős lövései ellen még a remekül védő Mátéfi is tehetetlen volt az utolsó periódusban. Amikor az utolsó másodpercekben veszni látszott az egyik pont, Vámosnak még akkor is volt egy végső szava a meccshez: az 59:58-nál talpról eleresztett rakétája örömtüzeket gyújtott a vendégszektorban, és a lányok is körtánccal ünnepelték a győzelmet.

MESTERMÉRLEG
Bakó Botond: – Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Az egy pontra rászolgáltunk volna, de a sportban ilyen nincs. Vámos Petrával nem tudtuk mit kezdeni, igazi vezér volt, bebizonyította, hogy nem véletlenül a válogatott első számú irányítója. Csapatom mindent kiadott magából, le a kalappal a lányok előtt.
Szilágyi Zoltán: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, remek teljesítményt nyújtott a Kisvárda. A végjátékban szerencsénk is volt, de a lányok dicséretet érdemelnek, mert nagyot küzdöttek. Az elején megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk a ziccereket. Támadójátékban a távoli zónákból való befejezésekkel van problémánk. Vámos Petra felvállalata a felelősséget és a végjátékban nagyon fontos gólokat szerzett

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.