Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hidegzuhany a nagydisznódiaktól a debreceni lányokra

| 2021. 11. 13. | 22:39:00
Szenvedős ötven perc, a meccs végén örülhettünk a döntetlennek.
Hidegzuhany a nagydisznódiaktól a debreceni lányokra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

22-22-re végzett a DVSC Schaeffler a román Magura Cisnadie együttesével november 13-án az EHF Európa Liga csoportköréért játszott első mérkőzésen a Hódosban; a nagydisznódi visszavágót jövő vasárnap rendezik. 

Szenvedős első félidőt szurkolhatott végig a debreceni közönség az olykor trágár rigmusoktól visszhangzó, de fantasztikus hangulatú csarnokban. A Korsós, Hornyák, Vámos, Tóvizi, Kovács, Arany hatossal és a kapuban Csapóval kezdő hazaiak elsődlegesen egy sor ziccer elpuskázása, másodlagosan a tizedik perc után puhuló védekezés miatt hátrányba kerültek a 15. percben (5-6). Nem volt a meg a folyamatos összhang a védekezésben, hol itt, hol ott nyílt ki a fal. A támadások hatákonyságát jelzi, hogy az első négy Loki-gólból három is büntetőből született.

A DVSC fiatal irányítója, Szabó Nina fékezi ellenfelét, ahogyan csak tudja; a balmazújvárosi lány lendületet tudott hozni a támadásokba

Jezsikava, Bordás és Planéta érkeztek, akik sokkal stabilabbaknak bizonyultak hátul, ezáltal Csapónak is jobban ment a védés. A 26. percben egy okos Kovács-passz Korsós-emeléssel került a kapuba, sikerült 11-9-re alakítani az állást. Leginkább a nagydisznódi kapuvédő, az orosz Trusova tett arról, hogy a szünetre csak sovány előnnyel mehessen a Loki. A vendégek hálóőre három debreceni lövést fogott meg egymás után.

Korsós Dorina ujjgyakorlata… a tévén keresztül nem jön át, hogy helyenként milyen gyilkos harc zajlik a pályán

A második félidőben sem ment, a vendégek sokkal jobb játékkal rukkoltak elő a vártnál. Főleg középen nyílt meg a debreceni védelem; Tóvizinek gyenge estéje volt a mostani, Kovács Anna – aki sérülés miatt lényegében kihagyta az előszezont – egyelőre keresi a tavalyi önmagát. Márpedig ők ketten nagyon fontos fogaskerekek a gépezetben. A 34. percben Bardac lövésével már megkaparintotta az előnyt a Nagydisznód (12-13). Hiába skandált ébresztőt a publikum, majd csak a 44. percben, egy Szabó-Jezsikava koprodukcióval sikerült visszakapaszkodni 16-16-ra. Ők ketten egyébként hozták az elvárt teljesítményt, nemcsak hatékonyan, hanem nagy vállalkozókedvvel kézilabdáztak. Sajnos a fehérorosz átlövő nem tudta befejezni a találkozót: tíz perccel később vérző orrsérülést szenvedett, annyira szédült, hogy támogatni kellett lefelé jövet a pályáról.  

Valószínűleg Bardac könyöke találta el Jezsikava arcát olyan keményen, hogy a fehérorosz csúnyán megsérült

A 16-16 után viszont nagyon rosszul alakultak a dolgok: a Szeben megyei gárda taktikusan, passzívig játszotta a támadásait, ügyelve a gyors visszarendeződésre. Így hiába szereztek labdát a debreceniek, nem nagyon lehetett azonnali, hosszú indításokkal operálni. Másrészt a horvát válogatott irányító, Valentina Blazevic úgy kígyózott át a védelmünkön középen, hogy az fájt – 18-21-re változott az állás, ebből két gólt ő vállalt. Érthető, hogy a piros-fehérek kapkodtak és hibáztak, hiszen hét perccel a vége előtt hárommal égni hazai közönség előtt senki se szeret. Izott a csarnok, a show-elemekről az edzők is gondoskodtak: a nyugodt szakvezetőként számontartott Szilágyi Zoltán is nem egyszer toporzékolt vélt és valós sérelmekért (sárgával figyelmeztették). 

Szilágyi Zoltán a meccs után úgy nyilatkozott, a küzdőképességgel nem, a helyzetkihasználással volt baj

Ezzel együtt a finisben Vámos Petra vezetésével végre sikerült egy jobb periódust összehozni a fáradó ellenféllel szemben, így végül 22-22-re mentett a csapat. Nem ezt vártuk, de most már legalább tudható, hogy csak a legmagasabb fokozatan van esély kivívni a csoportkört. És sokkal jobban kell célozni a szombat esti találkozót 45 százalékos védéshatékonysággal teljesítő Trusovának.

Planéta Szimonetta is rettenetesen akart és bántotta, hogy ezúttal nem sikerült megfelelni a közönségnek – lehet még javítani, Szimó!

A legvégén a körülbelül kétszáz ultra a Székely himnuszt is elénekelte, igaz, előtte ocsmányul szidalmazták a vendég hölgyeket. Nem kérdés, hogy a visszavágón hallgathatjuk a büdös magyarozást. Egy árva szót sem szólhatunk majd. 

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Csak magunkat, konkrétan a támadójátékunkat okolhatjuk azért, hogy nem nyertünk. Sokszor ziccert hibáztunk, türelmetlenek voltunk. Nem tudtuk végigvezetni a lerohanásainkat. A küzdelemmel nem volt gond, nem dőlt még el a továbbjutás.
Alexandru Mircea Weber: – Nehéz mérkőzést játszottunk, melyet akár meg is nyerhettünk volna. Összességében idegenben elégedett vagyok a döntetlennel, azon leszünk, hogy hazai pályán kiharcoljuk a továbbjutást.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.