Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Negyven felett muzsikált a Debrecen

| 2021. 05. 02. | 19:59:00
Közönségszórakoztató győzelem most, hogy újra jelen lehettek a nézők a Hódosban.
Negyven felett muzsikált a Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

43-35-re verte az DVSC Schaeffler az Érdet az elsőosztályú női kézilabda bajnokság május 2-i játéknapján a Hódosban.

A hazaiak klasszisait, Kovácsot és a fiatal irányítót, Vámost képtelenek voltak tartani a védekezésben gyöngécske érdiek. A Loki győzelme egyáltalán nem forgott veszélyben, emiatt a hazaiknak is akadtak lanyhább periódusai hátul. Ezzel együtt, tekintve, hogy a piros-fehér cserék is sok játékpercet kaptak, jól megoldotta a házi feladatot a DVSC, amelyik a győzelemmel nemzetközi kupás helyen áll a tabellán.

A túl nagy előny átka

Ritka termékeny első tíz perce volt a Csapó-Vantara-Kelemen, Hornyák, Vámos, Tóvizi, Kovács, Arany összeállításban pályára lépő DVSC-nek, hiszen a játékpercekkel megegyező számú gólt helyeztek el az érdi kapuban (10-5). A jobbátlövő Kovács ellen a földön és a levegőben egyaránt tehetetlenek voltak a vendégek, mellette, a szélen, Arany nagy kedvvel és hatékonysággal vállalkozott betörésekre. De Tóvizi és Vámos sem maradtak el tőlük támadójátékban.

A kezdeti puha védekezés a félidő derekára feljavult, a 20. percben már 17-9-ra vezetett a Loki. A magabiztos vezetés tudatában a hazai edző, Kudor Kitti bátran cserélt; az irányító Csernyánszki egy cseles góllal jól szállt be a meccsbe, ami Karstenről és a bokasérüléséből visszatérő Bordásról kevésbé volt elmondható. De szó nincs arról, hogy a két játékost kellene bűnbaknak kikiáltani, hiszen az egész csapatvédekezés kapott léket a szünet előtti percekben. A méretes előny tudatában egyszerűen kevesebb ütközést vállaltak a debreceniek, márpedig Kiss-Walfisch, Paróczy és Szabó Kitti is jobb játékosok annál, hogy ne billentsék ezt a maguk javára. 20-15-el fordultak a csapatok úgy, hogy Csapó Kyra heteseket fogott és hozta az elvárhatót a hazai kapuban. 

Gólok után rohanva

A második félidő elején tovább faragott a hátrányából az Érd (21-18, 33. perc), és ez a három-négy gólos különbség egészen a 42. percig jelen volt, amikor is kettőre zárkóztak a vendégek (29-27, 42. perc). Bár Kudor Kitti időkéréssel próbálta gatyába rázni a Loki védekezését, csak nem jött össze az az aggilis, gyors munka hátul, amire a debreceni szakvezető alapvetően építi a vezetőedzői ténykedését.

Mivel az utóbbi meccseken jó formát mutató Giegerich ezúttal szinte labdához sem ért (szokás szerint megkapta volna a második félidőt), Kudor lekapta a németet, jött vissza Csapó. Ez, az érdi kulcsjátékosok fáradása, a rövid cserepadjuk, az utolsó negyedórában elől-hátul felpörgő Vámos, a Kovács helyén öt perc alatt három gólig jutó Vámosi Panna teljesítménye, no meg a végére elfogadható védekezés összességében fölényes, 43-35-ös győzelmet érlelt.

Irány Győr, hiszen a jövő szombaton a világ legjobbjával mérkőzik a DVSC!

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: – A mérkőzés első periódusával elégedett lehetek, ekkor még volt védekezésünk. Aztán 17–8-as vezetésünk után talán azt hittük, hogy vége a meccsnek, s ez mg akkor is bosszantó, ha cseréltünk néhányat. Az Érd a második félidőben harcosan játszott, visszajött a komoly hátrányból, így kétszer kellett megnyernünk a mérkőzést. A támadójátékunkkal elégedett vagyok, de így nem lehet védekezni!
Horváth Roland: – Így egyszerűen nem lehet védekezni! Persze fáradtak voltunk, rövid a kispadunk, de ez nem lehet kifogás. Tudjuk, hogy a Debrecen tömegben, tapasztalatban erősebb nálunk, nem véletlenül van különbség a két csapat között a tabellán. Mindenképpen tanulni kell ebből a hatvan percből, mert most jönnek azok a meccsek, amelyeken pontokat kell gyűjtenünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.