Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkalapálta a vasiakat a Debrecen  

| 2021. 04. 07. | 19:25:00
Lepattant a Szombathely a Loki-páncélról.
Elkalapálta a vasiakat a Debrecen  
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

32-20-ra legyőzte a DVSC Schaeffler a Hungast Szombathelyi KKA együttesét az elsőosztályú női kézilabda bajnokság április 7-i játéknapján a Savaria Arénában. A nemzetközi kupaszereplésért hajtó Loki már az első félidőben elintézte az utolsó előtti helyen álló vasiakat. A hazai támadópotenciál eleve nem állt arányban az összpontosításban is jól vizsgázó debreceni védekezéssel, ami a kézilabda vastörvénye szerint megágyazott a nagy különbségű piros-fehér sikernek.

Rajt-cél győzelem

A szombathelyi kínokat mi sem jelzi jobban, hogy 12 perc elteltével – ami mégis csak a teljes játékidő ötöde – mindössze egyetlen találat született haza oldalon, míg a vendégek ekkor Hornyák Dóra átlövésével  már nyolcnál jártak… A Csapó-Petrus, Hornyák, Vámos, Tóvizi, Kovács, Arany felállásban kezdő debreceniek jól reteszelték a réseket, a vendéglátók szinte csak Gorilska révén tudtak ziccerbe kerülni. Az ukrán válogatott beállón nem múlott, csapata első félidei hét góljából hatot vállalt. Közben a Loki egyre-másra használta ki a szombathelyi labdavesztésekből születő lerohanásokat, továbbá Csapó Kyra magabiztosan hatástalanította a kényszerlövéseket, és dobta támadásba társait. A 14. percben Kovács Anna egy testcsel után 3-9-re, a 26. percben az épp csak pályára lépő Csernyánszki Liliána hasonló megoldással már 7-14-re módosította az állást. A félidő utolsó gólját Bordás Rebeka szerezte, miután Pődör lövése Hornyák fején csattant, majd a labdát gyorsan a DVSC beállójához továbbították a társak, ő pedig nem hibázott (8-17, 30. perc).

A játék képe a második játékrészben olyannyira nem változott, hogy a 44. percben a debreceni balátlövő, Despotovic laza cunderjével már 15 gólosra hízott az előny. Kudor Kitti vezetőedző minden mezőnyjátékosának adott legalább tizenöt percet, így a végére érhetően faragni tudott valamennyit az eredményen a Szombathely. Azért tizenkét gól maradt közte: Kudor eddigi három mérkőzését tekintve ez az eddigi legnagyobb arányú győzelem. Hogy mikor folytatható a jó széria, az az ismert nehézségek miatt még kérdéses. Az biztos, hogy április 25-én (vasárnap) a Loki a Dunaújvárost fogadja – erre az agresszív, gyors védekezésre a „kohászok” ellen még nagyobb szükség lesz!

MESTERMÉRLEG
Marosán György: – Meglepetésre készültünk., de sajnos érzékelhető volt, hogy nem egy célért küzd a két csapat Önmagunkhoz képest is gyengén játszottunk, sokat hibáztunk, ráadásul Csapó Kyra fantasztikusan védett. A második félidőben már gyakoroltunk a folytatásra, készülünk a számunkra nagyon fontos májusra, de addig előrébb kell lépnünk!
Kudor Kitti: – Nagyon komolyan készültünk a Szombathelyre, hiszen a legveszélyesebb ellenfél az, amely az életéért küzd. Örülök, hogy mindezt visszakaptam a lányoktól, amit megbeszéltünk. Az első félidőben a beállós körüli játékkal akadtak problémáink, a többi játékhelyezett megoldottuk, ez stabilitást adott. A hajrában mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, így is tartottuk a különbséget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A közgyűlésen sem derült ki, lesznek-e kínai rendőrök Debrecenben
A közgyűlésen sem derült ki, lesznek-e kínai rendőrök Debrecenben
Van egy kis aggodalom a lopások emelkedése miatt.
Hirdetés
Hirdetés
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.