Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem ütközött nagy ellenállásba a DVSC Érden

| 2020. 09. 16. | 21:31:00
Aleksandra Vukajlovic sérülés miat nem tudta folytatni az első félidő után.
Nem ütközött nagy ellenállásba a DVSC Érden
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 31-24-re legyőzte a DVSC Schaeffler az Érd együttesét szeptember 16-án a női kézilabda liga negyedik fordulójában, az Érd Arénában.

A bajnokságot két vereséggel kezdő, de a Békéscsabát a hétvégén már legyűrő Loki végig vezetett a legutóbbi szezon során pénzügyi krachot jelentő, teljesen kicserélődött Érd ellen. A magabiztos előny tudatában időnként visszavettek a tempóból a debreceniek, de a győzelem ekkor sem forgott veszélyben. Tóvizi Petra igazán eredményes mérkőzést zárt (9 gól), a szerb Aleksandra Vukajlovic azonban az első félidő végén megsérült. 

Passzív jobbszél

Az idény messze legjobb rajtjával négygólos előnyt szerzett a DVSC a 8. percre (2-6), a csapat Vantara-Kelemen, Hornyák, Vámos, Bordás, Vukajlovic, Bánfai összeállításban futott a mérkőzésnek Csapóval a kapuban. Bár a debreceniektől egyelőre nem láthattuk hosszabb játékperióduson át a tavalyi sikerek alappillérét jelentő masszív védekezést, az Érd már ennek a megközelítőleges változatával sem nagyon boldogult, egymást követték a Loki-lerohanások.

A ziccerek elfogadható arányú értékesítése továbbra is kihívás a piros-fehéreknek, a széleken sem igazán megy a játék úgy, ahogyan mehetne.

Jellemző, hogy a csapat korábbi egyik legstabilabb egyéniségét, Vantara-Kelemen Évát is lekapta a pályáról Köstner Vilmos vezetőedző, neki legyen mondva, a balszélre érkező, mindössze 16 éves Csernyánszki Liliána két gyors góllal debütált az élvonalban (védekezésben viszont akadtak problémái). A jobbszél azonban játékban is alig volt, Bánfainak és Aranynak együttesen három lövése volt (egyetlen góllal). 

Nyolcgólos vezetés birtokában visszább kapcsolt a Loki, közelebb került az Érd, de Walfisch Mercédesz és Szabó Kitti önmagukban kevesek voltak visszavenni az irányítást, és akkor a meglehetősen lyukas hazai védekezésről nem is szóltunk. 

A játék képe a második félidőben sem nagyon változott, sajnos a szünet előtt a debreceniek jobbátlövője, Aleksandra Vukajlovic egy irányváltásnál térdsérülést szenvedett. Nem tudta folytatni, csapattársa, Kovács Anna ölben vitte le a pályáról, pedig nem ment rosszul a szerbnek, akitől sokat várnak Debrecenben.

Összességében nem tette próbára az Érd a DVSC-t, ahhoz túl sokat hibáztak mezőnyben. Korai volna kijelenteni, hogy a Loki kinn van a gödörből, hiszen a játék ritmusa akadozó, de az önbizalom szempontjából a kis győzelem is számít. 

MESTERMÉRLEG
Horváth Roland: – Ilyen kezdéssel és ilyen védekezéssel nem lehet ilyen szintű csapat ellen győzni.
Köstner Vilmos: – Az első félidei jó játékunk eldöntötte a két pont sorsát. Egy kicsit megint léptünk előre, ennek örülök, Alakszandra Vukajlovic sérülése viszont aggaszt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.