Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vereséggel küldték haza az érdieket Debrecenből

| 2020. 03. 06. | 20:36:00
Lépéselőnybe került a DVSC a nemzetközi kupaszereplésért vívott harcban.
Vereséggel küldték haza az érdieket Debrecenből
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

33-29-re legyőzte a DVSC Schaeffler az Érd együttesét az elsőosztályú női kézilabda bajnokság március 6-i játéknapján.

Koronavírus ide, koronavírus oda, majdnem teljesen megtelt a Hódos, de a tét sem volt csekély: a győztes lépéselőnybe kerülhetett a negyedik helyért folyó küzdelemben. 

Amilyen szélsebesen kétgólos vezetést szerzett a DVSC (2:0, 1. perc), gyorsan ugyanilyen hátrányba került (2:4, 5. perc) a válogatott Tóth Gabrielláék tüzijátékát követően. Aztán a hazaiak beállója, Tóvizi előbb szépített, majd a leterítése miatt megítélt büntetővel egalizálhatott volna a Loki… ha Kovács büntetőjét nem védi a hetesdobásra becserélt francia Foggea. Az ellentámadásnál hiába hárított Triffa, a kipattanóval visszaforduló brazil Nascimentót a felugrásakor faultolta Vantara-Kelemen, a büntetőt pedig az érdi ítéletvégrehajtó, Szabó Laura értékesítette (3:5, 9. perc).

A Lokinak legyen mondva, a következő percekben egymás után jöttek a gólok: előbb újra Tóvizit találta meg egy jó passz, majd Kovács ellenállhatatlan betörésével csak meglett a 7-7. A vendégek cseh kitűnősége, Jerabkova bosszantotta a debrecenieket a közbelövéseivel, háromszor zörgette meg a hálót ily módon a következő öt percben. Szerencsére a mieink sem aludtak, főként Despotovic villogott, hol az átlövéseinek, hol annak tapsolt a publikum, ahogy Bordást hozta helyzetbe a montenegrói, „Baba” pedig a második találatával ismét kétgólosra növelte a Loki előnyét (11-9, 16. perc).

A következő tíz perc a kapusokról szólt: míg Triffa elsősorban Tóth életét keserítette meg, addig az érdi kiválóság, Janurik sem tétlenkedett. Nem beszélve a francia válogatott Foggeáról, aki előbb Bulath büntetőjét védte (Vámos harcolta ki a hétméterest), majd Arany ziccere is meghiúsult rajta.

Talán Triffának is kezet lehet csókolni azért, hogy Tóth a harmadik sikertelen lövése után bodicsekkel akadályozta Despotovicot egy lerohanásban, ezért 2 percre leküldték a 25. percben.Ezt követően viszont betalált az emberelőnybe kerülő DVSC (12-10, 26. perc) és a két gól az első félidő végére is megmaradt közte. A tizennegyedik élményszámba ment: hiába készült rá az Érd, hogy ismét a beállót keresik majd a debreceniek, a keresztező Despotovic és Kovács olyan lendülettek húzták tovább Bordásnak, hogy a vendégek ezúttal is képtelenek voltak megakadályozni a találatot.

[Beillesztett cikk: Pazar! Nem bír leállni a Debrecen]

Kapaszkodott az Érd, de a Loki nagyon akart

A második játékrész elején Jovana Kovacevic hozta a frászt a publikumra, a fiatal szerb bombái az egyenlítést jelentették a vendégekek számára (16-16, 36. perc). Félő volt, hogy Despotovic kihagyott lehetősége következtében újra vezetéshez jut az Érd, de a balkáni szőkeség mindenáron jelezni kívánta: ez az ő meccse. Úgyhogy a következő támadásnál szorongatott helyzetből is elvállalta – sikerrel. Majd Karnik olvasta jól a játékot, labdát szerzett, amivel a kapuig rohant (18-16, 38. perc). A Loki jobbátlövőjét ugyan nemsokára 2 perccel büntették, de Kovács olyan rutinosan helyezkedve provokált ki egy belemenést Kovacevic ellen, hogy a kiállításból nem származott komoly hátrány.

Az érdiek élő legendáját, a veterán Nascimentót gyakorlatilag eltüntették a pályáról a debreceniek, nem így Kisfaludy Anettet: a 183 centis válogatott beálló góljainak köszönhetően a finisre is életben maradtak az érdi remények. Legalábbis az 56 percig (29-27), mert miután Jerabkova pattintott lövésére túl hamar leült Triffa, a másik oldalon Kovács átlövésből háromgólosra alakította az előnyt (30-27, 56. perc). 

[Beillesztett cikk: Még mindig szédül a debreceni irányító]

Ekkor még visszajöhettek volna a meccsbe a narancssárga-feketék, hiszen Kisfaludy betolta a nála jóval alacsonyabb, de masszív Vantara-Kelement a büntetőterületre, belül védekezésért járt a hetes. A Loki tini kapusa, Szabó Dóra viszont a 48. perces hárítása után (akkor Szabó Laura volt az áldozat) az 57. percben Jerabkován is kifogott, így maradt a három közte. Nem sokáig, mert Vámos Petra egy lefordulás után meg sem állt a kapuig, nagyjából eldöntve a meccset (31-27, 58. perc).

A legvégén a pazar kézilabdázást mutató, elől és hátul is rengeteget dolgozó Despotovic tette fel a koronát egy átlövéssel, kialakítva a 33-29-es végeredményt. A 25 éves montenegrói minden dicséretet megérdemel, a 10 gólja mellett a csapatmunkából is alaposan kivette a részét. Ide kívánkozik, hogy Szabó a változatosság kedvéért Schatzl Natalie büntetőjét is kitornázta. Kovács Anna a második félidőre nagyon feljavult, miként Bordás Rékát sem csak a góljai, hanem a védekezésben bemutatott produkciója miatt is ki kell emelni.

A DVSC megerősítette a negyedik helyét a tabellán, és immár 3 pont az előnye az üldöző Érd és Vác előtt!

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Jó színvonalú, de hibákkal tarkított mérkőzés volt. Egy-egy nüansz döntött a javunkra, például a nyugodt közeg, ami minket körülvesz. Valamint az, hogy minden pályára lépő játékos hozzátette a magáét ehhez a rangadóhoz. Kívánom, hogy az Érd jövőre is meghatározó szereplője legyen a magyar bajnokságnak. 
Szabó Edina: – Debrecenben mindig nehéz kézilabdázni, ráadásul minden tekintetben volt rajtunk a mérkőzésen kívül is egy nagy nyomás. Az életünkért küzdünk folyamatosan, s ennek ellenére is odatették magukat a lányok. Egy kicsivel nagyobb koncentrációval másképp is alakulhatott volna, de összességében megérdemelten győzött a DVSC.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
A következő körben már nehezebb dolga lesz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!