Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Küzdelmes debreceni pontszerzés Kisvárdán

| 2020. 01. 08. | 20:34:00
A legfontosabb pillanatokban megrázta magát a hazai csapat. A végén futni kellett az egy pontért.
Küzdelmes debreceni pontszerzés Kisvárdán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

28-28-as döntetlent játszott a DVSC Schaeffler a Kisvárda Master Good SE együttesével idegenben a K&H női kézilabda liga január 8-i játéknapján. A fordulatos, roppant küzdelmes mérkőzés finisében a kisvárdaiak egy hajszállal közelebb voltak a győzelemhez, ezért inkább pontot nyert, mint vesztett a Debrecen a rétközi városban.

Két egymást jól ismerő, motivált csapat lépett pályára a kisvárdai Városi Sportcsarnokban. A Lokiban Vantara-Kelemen, Vámos, Tóvizi, Kovács és Arany kezdett, támadásban Bulath Anitával, védekezésben Karnikkal, a kapuban Triffával állt fel a gárda. Despotovic nem tudta vállalni a játékot, vagyis egyik fő erősségüket nélkülözni kényszerültek a piros-fehérek.

Az első percekben agresszív, jól záró falakkal találták szembe magukat a debreceni és a várdai „tüzérek”. A hazaiak jobban céloztak és egyénileg is többet vállaltak, a Loki támadásban Kovács Annával gyakorlatilag egyszemélyes háborút folytatott. Főleg a széleken hiányzott a vállalkozókedv, ezúttal Vámos is szürkén kezdett. Addig nem volt baj, amíg a válogatott jobbátlövő megoldotta az egyre nehezebb házi feladatokat, ám az agresszív kisvárdai védekezés őt is egyre több hibába kényszerítette bele. 8-5-ös hazai vezetést mutatott a tábla az első negyedóra végén.

[Beillesztett cikk: Villogó Arany, debreceni győzelem Törökországban!]

A félidő második felére Vámos és Vantara-Kelemen bátrabban rohamozták a réseket, mert a csapatvédekezés magasabb fordulatszámon pörgött, aminek köszönhetően rendezetlen ellenfélre is többször vezethették a labdát a debreceniek. Karnik magabíztosan tartotta a védvonalat, Karsten azonban egyáltalán nem érezte a játékot. A Loki átvette az irányítást, és bár Kovács, illetve a hiányzó Despotovic nélkül a támadójáték csak döcögött, Karnik utolsó pillanatokban szerzett szerencsés találatával (a labda megpattant a blokkon) egygólos előnyt sikerült kiharcolni az első játékrész végére (13-14).

Nem hagyta annyiban a Kisvárda

A második félidőben sokáig nem változott a meccs képe: egy nagyon hajtós, érezhetően presztízscsatát vívó, helyenként szép megoldásokat felvillantó Kisvárdát üggyel-bajjal, de nagy akarással tartott féken a Loki. Azonban érezhető volt, hogy három-négy ember jó egyéni teljesítménye kevés lehet, mert Habankova, Siska, Ikhneva és Dombi szintén „odatette” magát a másik oldalon.

Az 52. percben sikerült is egyenlítenie a hazaiaknak Siska révén (24-24, 52. perc), de Bulath egy előkészítetlen szituációból, amikor könnyen lehúzhatta volna a labdát az üresen maradó szélsőnek, újra megszerezte a vezetést. A harctéri idegesség az amúgy nyugodt Vantara-Kelemen Éván is kiütközött: 25-25-nél (53. perc) egy labdaszerzésből feleslegesen dobta el a szélről, ráadásul az ellentámadásból Siska könnyedén szerzett újra előnyt a Kisvárdának. A Tóvizi lerántása miatt megítélt büntetőt Bulath belőtte (26-26, 57. perc), ám Dombiról a beállós pozíciójában megint elfeledkeztek a debreceniek (27-26, 57. perc). A következő támadás során akár a Loki ellen is fújhattak volna egy belemenésgyanús szituációban, de a síp néma maradt, a továbbcsorgó labdát pedig ismét Bulath lőtte be (27-27, 58. perc). Életbe vágó lett volna egy jó védekezés, nem jött össze, a volt debreceni Siska a hetedik gólját dobta a megítélt hetesből. Szerencsére Vámos még tartogatott egy irdatlan erejű válaszlöketet (28-28., 59. perc).

A hátralévő bő percben már csak a Kisvárdánál volt a labda, és egy büntetőt valószínűleg be kellett volna fújni a hazaiak javára, ami miatt a döntetlennél lefújt találkozót követően még hosszan reklamált Bakó Botond vezetőedző.

A DVSC-nél rendkívül hiányzott egy góllövő a balátlövő pozíciójából, mert Despotovicot nyomokban sem volt képes pótolni Karsten. Miként az is azonnal látszott, hogy Kovács nélkül hiába igyekeznek helyet csinálni a többiek Vámos számára, ez egyszer. kétszer működik, de folyamatosan nem. Ami nem a fiatal válogatott kritikája, mert Vámos az erőtlenebb kezdés után ezúttal is kiadta magából a maximumot. Ha a DVSC-nél a rutinosabb játékosoknak (Vantara-Kelemen, Varsányi, Karnik, Triffa) csak kicsit sikerült volna higgadtabbnak maradni, talán megvan a 2 pont.

Folytatás szombaton az EHF Kupában, a cseh Banik Most ellen!

MESTERMÉRLEG
Bakó Botond: Azt kértem a csapatomtól, hogy ne ijedjünk meg a Debrecentől. A meccs elején meg tudtuk fogni a vendégek gyors játékát. Később sok gondot okozott az egy-egy elleni játékok levédekezése. Úgy érzem tudunk előre lépni játékban.
Köstner Vilmos: Közepes színvonalú, nagyon küzdelmes meccs volt, amely igazságos döntetlennel zárult. Nem tudtuk megtartani második félidei előnyünket, mert jól küzdött a Kisvárda, sok olyan gólt kaptunk, amire készültünk és sebességben is elmaradtunk a törökországi kupameccsen látottaktól. Nem tudtuk pótolni a hiányzó Deszpotovicsot.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.