Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alulmaradt a Debrecen a németekkel szemben

| 2020. 01. 18. | 17:30:00
Két győzelem után vereség az EHF-kupában.
Alulmaradt a Debrecen a németekkel szemben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

26-19-re kikapott a DVSC Schaeffler a Thüringer HC együttesétől az EHF-kupa csoportkörének harmadik mérkőzésén.

A január 18-án a debreceni Hódos sportcsarnokban rendezett találkozón a Lokinak alig jött össze valami az első félidőben, mindössze 7 gólt sikerült szerezniük a masszívan védekező ellenféllel szemben. A második félidő sem alakult fényesen, a piros-fehérek futottak az eredmény után, de a különbséget csak azután sikerült csökkenteni valamennyire, hogy a mérkőzés a 45. percre gyakorlatilag eldőlt.

Kemény védekezés, remeklő kapusok

Bár a csapatok a debreceni ultrák hangorkánja mellett az elvárható vehemenciával vetették bele magukat a küzdelembe, öt percnek kellett eltelnie az első gólhoz, amellyel az osztrák válogatott Scheffknecht az elmúlt hét szezonban a Bajnokok Ligájában edződött Thüringert juttatta előnyhöz. A Loki germán ősöket sejtető argentin átlövője, Karsten egalizált, s bár utána a bírók feleslegesen belenyúltak egy újabb német gólba, a Thüringert ez nem zavarta meg, visszavették a vezetést. Vantara-Kelemen ejtése nem jött össze, Arany viszont gólra váltott egy labdaszerzést, 2-2. A balátlövő Scheffknecht még örülni sem hagyta igazán a publikumot, a sánc mellett vágta a hálóba, hogy aztán Kovács 3-3-ra alakítsa az állást. A Debrecen kiválóságán az elején kétszer is kifogott a kapufa vagy Giegerich, ezúttal viszont olyan erőszakosan tört be, hogy képtelenek voltak megállítani a németek.

Ann-Cathrin Giegerich, a Thüringer 28 éves kapusa végig remekelt

Aztán már a vezetésért támadhatott volna a Loki, Arany robbant ki középen egy szerzett labdával, de a már említett német kapus parádésan reagált a jobbszélső szándékára, idejébe összezárva a lábait.

Az első 10 perc után viszont csak meglett a debreceni vezetés, Kovács és Bulath kavarta meg a thüringeri védelmet, majd utóbbi a jobb oldalról 4-3-ra módosította az állást. A 13. percben a németek válogatott beállója, Meike Schmelzer hidegvérűen ejtette át az addig remekül védő Triffát, éreztetve, hogy a vendégekben cseppnyi megilletődöttség sincsen (4-4). 

Minden lépésért meg kellett küzdeni: Elke Karsten próbál lövőhelyzetbe kerülni

A 20. perc körül már érződött, amit persze előzetesen is tudni lehetett: a sérült Despotovic és Vámos nélkül nem lesz annyi kraft a DVSC-ben, ami nélkülözhetetlen egy ilyen szintű ellenfél kontrollálásához. Ekkor ugyanis már négygólos előny birtokában volt a Thüringer (4-8, 21. perc). A debrecenieknek pechük volt a kapufákkal, ezen a délutánon minden kifelé pattant, ugyanakkor a mindössze négy dobott gól az ellenfél masszív védekezését is bizonyítja.

[Beillesztett cikk: A cseh Banik Mostot is elintézte a Debrecen]

Vantara-Kelemen Éva fogainak csikorgását szinte a túloldalról is hallani lehetett, amikor a remek balszélső több rontott ziccer után újra felment a levegőbe, és ezúttal védhetetlenül bombázott a német kapuba (6-8, 23. perc). Utána azonban megint jött a balszerencsefaktor: hiába védte Triffa Scheffknecht hetesét, a labda éppen a magas, erőteljes, ennek ellenére rettentően dinamikus osztrák kezébe pattant vissza, másodjára nem is hibázott (6-9).

Arany Rebeka küzdött becsülettel, ezúttal a DVSC-nek szerencséje sem volt

Köstner Vilmos a kezdő hetest (támadásban Vantara-Kelemen, Karsten, Bulath, Tóvizi, Kovács, Arany, Triffa, védekezésben Karnik az argentin helyén) a szokásának megfelelően frissítgette, ám a különbség Triffa remeklése ellenére is aggasztóan nőtt, a szünetre 7-12-vel mentek a csapatok. Erőben, sebességben, pontosságban egyaránt alulmaradt a Debrecen a Thüringerrel szemben, amin a magyar gárda életkorát, nemzetközi tapasztalatát is figyelembe véve nem kell meglepődni.

[Beillesztett cikk: Debrecenben is igazolta klasszisát a Siófok]

Megfogta a hölgyeket a német minőség

A jelentős különbség, a Siófok elleni sima vereség és az idény közben felfokozódott elvárások nem használtak a hazaiak önbizalmának. A gólkényszer a második félidő elején egymás után generálta a hibákat az összjátékban, amit az ellenfél rezzenéstelenül kihasznált. 10-17-nél Jakubisova jobbszélről, éles szögből lőtt gólja és a gyenge védekezés miatt a debreceniek egymásnak tett szemrehányásai jelezték, hogy megroppantunk mentálisan. A Siófok után a Thüringer is egymás után tudta ziccerbe hozni a beállóit, míg Scheffknechtot az elejétől kezdve nem sikerült hosszabb időre kiiktatni a játékból (összesen 8 gólt dobott).

Jakubisovát igyekszik megállítani a DVSC tinédzser irányítója, Borgyos Panna

Kovács Annából szemmel láthatóan felkészült az ellenfél, Borgyos Panna betörései viszont meglepetésként érték a németeket, Vámosi Panna bátor játéka szintén kiemelendő (3 gólt szerzett a 18 éves lány). Tizenkét perccel a vége előtt, 12-21-es thüringeri vezetésnél már a B-közép is megtörni látszott, az addig zajos aréna elhalkult. Ekkor a már említett tinik, Petrussal és Poczetnyikkel kiegészülve adtak még egy kis lendületet a Lokinak, ami ahhoz feltétlenül elegendő volt, hogy a leforrázott szurkolók feléledjenek, a DVSC pedig kozmetikázza a végére a vereséget.

Ezt a Thüringert egy jó formában lévő Despotoviccsal és Vámossal is bravúr lett volna megverni. A csapatot felőrölte a sok kimaradt lehetőség, de főként a pontos ellencsapások. A hibák és a német gárda kvalitása a kulcsembereink önbizalmát is megroppantották, ez így már túl nagy tehernek bizonyult. 

A 19 esztendős Poczetnyik Lucát gyötri Rodriguez

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Megérdemelten nyert a Thüringer HC, a vendégek a jó védekezésükre alapozva támadásban is egyre jobban kézilabdáztak. A kezdőcsatunk nem találta a ritmust a távolságokat, így hiába volt extra a kapusteljesítményünk, nem tudtunk élni a védések utáni lehetőségekkel. A hajrában beszálló fiatalok jó produkciójának örülök.
Herbert Müller: – A jól sikerült első harminc perc után arról beszéltem játékosaimnak, hogy vigyázzanak, hiszen a DVSC remek második félidőket tud produkálni. Örülök a sikernek, jó volt ilyen remek hangulatú csarnokban játszani! Csodálatos látni, hogy a közönség mennyire ott áll a csapata mögött!

Ratalics László

 A Niombla-incidens után ezúttal rossz szó nem lehetett a hazai szurkolásra

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
A következő körben már nehezebb dolga lesz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!