Kifektetnék a németeket Debrecenben

Cívishír

2019.10.11. 18:11

Kifektetnék a németeket Debrecenben
Debrecenben sem számíthatnak enyhébb bánásmódra

A befektetések jöhetnek, a gólok maradjanak otthon. Kupameccset vív a Loki.

Hirdetés

Megkezdi idei nemzetközi kupaszereplését a DVSC Schaeffler október 12-én 19 órától a német TSV Bayer 04-Werkselfen ellen a Hódosban.

Az első hat bajnoki fordulóban mutatott játék és az eredmények alapján a tavaly hatodik helyen befutó csapat rendkívül jó munkát végzett a felkészülés során. Köstner Vilmos vezetőedző tavaly novemberben váltotta a kispadon a csalódást okozó norvég Pal Oldrup Jensent. Személye által egy céltudatosabb, akaratosabb, gyorsabb Lokit láthattak a szurkolók. A klub az idény végével három légióstól (Grigel, Punko, Zamfirescu) megvált, helyettük csak egy külföldi érkezett (Karsten), a hangsúly pedig a hazai játékosokra helyeződött. Visszatért Debrecenbe Karnik (az MTK-tól), a cívisvárosban kezdte meg elsőosztályú pályafutását Vámos (a NEKA nevelése), továbbá lehetőséget kapott két saját nevelés, Petrus és Poczetnyik.

A várakozáson felüli bajnoki start során (sima győzelem Érden és Vácon, egál a Fradi ellen idegenben) 12 megszerezhető pontból 11-et begyűjtött a Loki.

Hogy mindez miként sikerülhetett? A válasz összetett, egyelőre maradjunk annyiban, hogy a Kovács, Bulath és Despotovic által alkotott belső hármasnak szemmel láthatóan jót tett a felelősség, a játékukban tükröződő virtuozitás, magabiztosság és elszántság egyelőre a csapatszellemet is meghatározza. 

Nem kérdés, hogy nagyon nehéz dolga lesz a németeknek a megújulás első ütemén átesett Hódosban. Az észak-rajna-vesztfáliai ellenfél egy ötödik hellyel vívta ki az EHF-kupában való szereplés jogát, majd az első fordulóban simán búcsúztatta szerény képességű ciprusi ellenfelét (Latsia Nicosia, 76-10 az összesítésben).

A németeknél találunk ugyan külföldi válogatottakat (az izlandi Einarsdottirt, a svájci Hodelt, a litván Jurgutytėt), de egyik sem tartozik a top játékosok közé. Öt játékosuk tagja ugyan a német nemzeti csapat bő keretének, de csak az átlövő Mia Zschocke szerepelt például a tavalyi franciaországi Európa-bajnokságon (ahol szinte pályára sem lépett). Náluk játszik ugyanakkor az a veteránnak számító jobbszélső, a 34 éves Svenja Huber, aki 54 válogatottságig jutott.

A TSV Bayer 04-Werkselfen eddigi négy bajnokiján két-két győzelemmel és vereséggel a hetedik helyen áll a 14 csapatos Bundesligában. Legutóbb október 9-én (szerdán) lépett pályára. Akkor szenvedte el egyik vereségét, a HSG Blomberg-Lippe ellenit (36-24). 

Nem bánnánk, ha Debrecenből hasonló eredménnyel távoznának.

A mérkőzésre az alapításának 25. évfordulóját ünneplő debreceni ultracsapat, a SZUD'94 is nagyon készül. A Szívtiprók performansza az egész B-lelátót érinti, ezért kérik a nézőtársakat, hogy a székeken talált dekorációkat ne tegyék át máshová, s vegyék ki részüket a koreográfia életre keltéséből!

RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés