Debreceni diadal vezetheti fel az idényt

2019.08.28. 12:05

Debreceni diadal vezetheti fel az idényt
A DVSC a Hódos felújítása miatt a szeptemberi bajnokijait a Főnixben játssza (Fotó: Cívishír)

A hajdúságiak az újonc otthonában kezdenek.

Hirdetés

Az újonc Szent István SE és a Debrecen monori mérkőzésével csütörtökön kezdődik a női kézilabda NB I új idénye, amely várhatóan ismét a Győr, a Ferencváros és a Siófok versenyfutását hozza majd a dobogós helyekért.

Hajrá, Loki!

Debrecenben a cél a nemzetközi kupaindulást jelentő hely megszerzése a pontvadászat végén. A szezont felvezető sajtótájékoztatón Ábrók Zsolt klubvezető úgy fogalmazott a 2019/2020-as bajnoki évadnak nekivágó DVSC rutinos, de fiatalos együttes, amelynek az első hatban kell végeznie, de lehetőleg előrébb, mint legutóbb, amikor 14 győzelemmel, 1 döntetlennel és 11 vereséggel 29 pontot szerezve a hatodik helyen zárt.

Győri esély

A bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában is címvédő győriek klubelnöke, Bartha Csaba leszögezte, a címvédés a céljuk mindkét hazai sorozatban. Danyi Gábor igazán magasra tette a lécet, hiszen vezetőedzőként az első szezonját veretlenül zárta. Az ETO a hónap közepén 569 nap elteltével veszített ismét - a Buducnost Podgoricától kapott ki edzőmeccsen -, mégis nehezen elképzelhető, hogy bármelyik riválisa képes lenne megfosztani az NB I-es elsőségétől.

A női bajnokság mezőnye:
Alba Fehérvár KC, Békéscsabai ENKSE, Dunaújvárosi Kohász KA, DVSC Schaeffler, Érd HC, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kisvárda Master Good SE, Mosonmagyaróvári KC SE, MTK Budapest, Siófok KC, Szent István SE, Szombathelyi KKA, Váci NKSE

Harc a dobogóért

Az FTC részéről Bognár László ügyvezető igazgató úgy fogalmazott, női csapatuknak a bajnokságban az első vagy a második helyen kell végeznie. A Ferencváros a legutóbbi nyolc szezonból hétszer a második helyen végzett, ettől most a Siófok KC foszthatja meg. Az Érd hat szezont követően veszítette el a bajnoki bronzérmet, amit a következő évadban nehéz lesz visszaszereznie. Reméljük, a DVSC-nek is lesz beleszólása, hogy miként alakul a Győr és a Fradi mögött a helyzet!

Szünet a vb miatt

A kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt november közepe és december vége között nem rendeznek mérkőzéseket, az utolsó fordulóra pedig 2020. május 23-án kerül sor. Csarnokproblémák miatt a Dunaújváros a hazai meccseinek többségét Szekszárdon játssza. Az újoncok közül a Szent István SE hazai pályája Monoron lesz, a Szombathelyi KKA pedig a legtöbbször Répcelakra kényszerül "albérletbe".

Az eddigi bajnokcsapatok:
15-szörös: Vasas SC, Győri ETO KC
12-szeres: Ferencvárosi TC
 9-szeres: Bp. Spartacus
 5-szörös: Dunaújváros
 3-szoros: Kőbányai KC, Csepel SC
 2-szeres: Debreceni VSC
 1-szeres: Debreceni Petőfi, Miskolci VSC, Veszprémi SE, VM Fűszért

Szóljon hozzá!

Hirdetés