Hirdetés

Puha volt a Debrecen, megették vacsorára

civishir.hu

2019.04.19. 19:31

Puha volt a Debrecen, megették vacsorára

Elszántabb volt az Alba, elvette a két pontot a DVSC-től.

Hirdetés

38-32-re kikapott a DVSC Schaeffler az Alba Fehérvár KC együttesétől a K&H női kézilabda liga április 19-i játéknapján a Hódosban.

Negyedóra után látszott, hogy nagy szükség lesz a jó idegekre, mert egy rendkívül intenzíven védekező székesfehérvári gárdát kellene legyőzni, amelyiknek támadásban sem remeg meg a keze. Az első játékrészben a Loki egyszerűen nem volt képes felvenni a ritmust Mendy-ékkel, a vendégek szétforgácsolták a Debrecent. 14-20-al fordultak a csapatok.

A második félidőben ment ugyan előre a Loki, de a védekezésből továbbra is hiányzott az az agresszió és elszántság, amelyik megvolt a másik oldalon. Az Alba tartotta a távolságot és Kovács Anna kiemelkedő egyéni produkciója sem volt elég a meccs szorossá tételéhez.

K&H női kéilabda liga
DVSC Schaeffler – Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)
Debrecen, játékvezetők: Horváth, Marton. 
DVSC: Triffa, Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Arany, Bordás 2, Borgyos 1, Bulath 1 (1), Despotovic 3, Grigel 2, Kovács Anna 15 (9), Punko 2, Szabó P., Tóvizi 2, Vantara-Kelemen 3, Varsányi 1, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos.
FEHÉRVÁR: Mistina, Vajk, Györkös (kapusok), Boldizsár 2, Gorshenina 6, Májer 4, Mendy 8, Nascimento 1, Pelczéder 5, Piller, Rózsás, Szarka, Temes 9 (3), Utasi, Varga E, 1, Zsilinszkaitye 2. Edző: Deli Rita.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 13/10, ill. 4/3.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – A Fehérvár végig vezetve megérdemelten győzött. Egyáltalán nem állt össze a védekezésünk a mérkőzésen, ráadásul ehhez a jó kapusteljesítmény sem párosult ezúttal. Hiába küzdöttünk, az első félidőben összeszedett hátrányunkat nem sikerült ledolgoznunk.
Deli Rita: – Nem számítottam erre a lehengerlő játékra a csapatomtól. A kézilabda minden játékelemében sikerült azt teljesítenünk, amire készültünk. A védelmünk, és a kapusteljesítményünk kiváló volt, támadásban pedig az egyéni megoldások tettek sokat hozzá, hogy ezt a rangadót megnyerjük.

Szóljon hozzá!

Hirdetés