Hirdetés

Hirdetés

Válogatott: egy debreceni kiesett, egy beugrott

2019.03.19. 16:26

Válogatott: egy debreceni kiesett, egy beugrott
Triffa Ágnes, a beugró (Fotó: Cívishír)

Vasárnap fellépése lesz a csapatnak.

Hirdetés

Hirdetés

Sérülések miatt változott a Japán elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar női kézilabda-válogatott kerete. A korábban kihirdetett keret tagjai közül az egyformán érdi irányító, Tóth Gabriella és kapus, Janurik Kinga, illetve a debreceni jobbátlövő, Kovács Anna nem tud a csapat rendelkezésére állni.

Helyettük a Debrecen hálóőre, Triffa Ágnes, illetve két átlövő, a ferencvárosi Horváth Dóra és a mosonmagyaróvári Kopecz Barbara kap lehetőséget a balatonboglári edzőtáborozáson, illetve a vasárnapi meccsen.

A magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány emlékeztetett, hogy a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságon Planéta Szimonetta köré építették fel a csapat védekezését, és az idei évre is hasonló a tervük, de a francia Chambray Touraine átlövője egy ideje Achilles-ín-sérüléssel bajlódik, ezért ezen a héten rá sem számíthatnak.

 A Magyarország-Japán barátságos mérkőzés vasárnap 15.15 órakor kezdődik Siófokon. A magyarok az Ausztria elleni világbajnoki selejtezőre készülnek, amelynek mérkőzéseit június 2-án és 5-én rendezik Grazban, illetve Zalaegerszegen.

A magyar válogatott jelenlegi kerete:
Kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Kiss Éva (Győr), Triffa Ágnes (Debrecen)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Ferencváros), Lukács Viktória (Ferencváros)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Győr)
Irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Lakatos Rita (Vác)
Beállók: Elghaoui Asma (Siófok), Mészáros Rea (Ferencváros), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen)
Balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Horváth Dóra (Ferencváros), Kopecz Barbara (Mosonmagyaróvár), Klivinyi Kinga (Ferencváros)
Balszélsők: Kazai Anita (Dunaújváros), Puhalák Szidónia (Győr), Schatzl Nadine (Ferencváros)

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.