Hirdetés

Súlyos büntetés a Lokinak: a Túró Rudi fegyvernek minősült

dvsckezilabda.hu

2017.11.06. 12:18

Súlyos büntetés a Lokinak: a Túró Rudi fegyvernek minősült

Kitiltottak egy rendbontó debrecenit.

Hirdetés

Nehéz elképzelni, hogy az ember zokon veszi, ha "megkínálják" egy finom édességgel, de a Magyar Kézilabda Szövetség etikai normáiba a rasszizmus mellett ez sem fér bele.

A DVSC 400 ezer forinttal bűnhődik,

amiért a hívei közül egyesek jócskán átlépték a kulturált szurkolás határait. A Loki honlapja változatlanul közli a szövetség fegyelmi határozatát, de mi kiszűrtük belőle a lényeget.

A DVSC női kézilabdacsapatát azért büntették meg, mert a 2017. október 18-án lejátszott, Székesfehérvár elleni debreceni bajnokin a szurkolók

  • obszcén, a játékvezetőket sértő rigmusokat skandáltak
  • rasszista megnyilvánulásaik voltak
  • pályára ejtettek egy dobverőt

A DVSC nyilatkozatában minden elismert, de megjegyezte, a játékvezetők az őket sérelmeikért nem intézkedtek, mint ahogyan a mérkőzés ellenőre sem. A pályára ejtett dobverőt a DVSC puszta véletlennek tulajdonítja. A debreceni klub szerint a rasszista megnyilvánulásokat az ellenfél játékosának magatartása (nézők hergelése, kiintés) is gerjesztette. A csokit (Túrórudit) a klub szponzora osztogatta a mérkőzés elején a gyerekeknek - így a DVSC.

A Fegyelmi Bizottságnak ezekre is megvan a válasza:

  • az obszcén bekiabálások sértették a játékvezetőket, még akkor is, ha intézkedést – helytelenül – a játékvezetők nem kértek
  • a rasszista megnyilvánulások megtörténtek, nem kisebbíti a cselekmény súlyát az, hogy annak előzménye mi volt.
  • a dobverő „beesése” szintén megtörtént, ami adott esetben sérülést is okozhatott volna, így a Fegyelmi Bizottság a büntetés kiszabásánál ezt is figyelembe vette.
  • a csokoládé, vagy bármely, akár ártalmatlan tárgy bedobása szintén a Mérkőzés Rendezési Szabályokba (S pont) ütközik. 

A DVSC a nyilatkozatban megjegyzi: a rendbontások ellen a továbbiakban is szigorúan fel kíván lépni, rendőrségi intézkedést kezdeményezett a rendbontóval szemben, és kitiltásáról is intézkedtek.

DebrecenLokiDVSC-szurkolók

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.